neděle 31. října 2010

krocan

Je zajímavé, jak se nálada dokáže změnit během okamžiku. Když jsem před dvěma hodinami jela vlakem sem- do svého náhradního studijního bydliště, koukala se z okna na zapadající Slunce a pouštěla si MP4, uvědomila jsem si, že jsme šťastná a bylo mi strašně krásně!
Vzpomínala jsem na léto, kolik jsem toho zažila, uvědomila si, že mám své životní jistoty(to je pro mě prostě definice štěstí)-mám milující rodinu, domov, přítele, jsem na škole, ...
Pak jsem přijela do bytu, vybalila, zasedla k počítači a to mi náladu srazilo na bod mrazu-tam, kde je teď:
Chtěla jsem se podívat na studentskou poštu a se zděšením zjistila, že webový server naší školy je úplně předělaný a já se v něm absolutně nevyznám! Je to až tak hrozné, že za Boha nemohu přijít na to, jak si přečíst(a hlavně KDE?!) svou příchozí poštu!
HLAVNĚ ŽE VÍM, JAK NAHRÁT SVOU PROFILOVOU FOTKU! ty vole.. :/
To mě neuvěřitelně rozčílilo, navíc tu není nikdo, kdo by mi pomohl (jediné, co mi trochu pomohlo, byl email od spolužačky, která se nemůže dostat na stránku s testy z hudebky-tedy nejsem jediná, kdo je ztracen)
A další rána: těšila jsem se, že půjdu s kamarádkou na ples a právě zjistila, že se mnou nepočítá. Holt jde s někým jiným, no. A já zjistila, že nemám s kým jít a připadám si teď šíleně sama! Opuštěná! Můj Ráďa mi napsal, že jede za Maminkou a já tam sama "nepudu"! Sedím sama v opuštěném bytě... Vlastně nejsem sama-jsem opuštěná se svým opuštěným bytem! Jsem na tom tak hrozně, že si začínám zpívat trapnou písničku od Akona :D Vážení-představuji Vám svou první podzimní depresi! Projevuje se záchvaty trapnosti, a tak už raděj nic nepíšu, jdu si nalít Cinzano a koukat na LZ (=lacinou zábavu, jak tomu říkají moji rodiče).
Přeji Vám málo podzimních depresí!

Takhle jsem se ještě včera smála :´(

Kávu nepiju. Nemám ráda už jen tu vůni. Jenomže když mi Babička koupila kávu ze Starbucks, tak jako správná blogerka ji pít musím!!!! -achjo, to mi na depresi moc nepomůže:/ :D

Taky mi koupila tašku. Asi si ji nechám.

A já si dneska koupila svetr.

A mikinu, protože žádnou takovou nemám.

(někdo, kdo rád retušuje fotky cizích lidí?:D)

A ještě chlupaté bačkory.

A vzala si košilku, aby mi netáhlo na záda :D

PS: Už mě trochu znáte, takže to všechno opět berte s rezervou;) :D Hezký večer!:)
PS2: název článku "krocan" nic neznamená. Prostě jsem jen nevěděla, jak ho pojmenovat :P

pátek 29. října 2010

Osobitý styl

Dozvěděla jsem se zvláštní věc.
Povídala jsem si se svou novou spolužačkou a ona mi vyprávěla, že když mě poprvé, na zápise, viděla, neustále si říkala: "To snad ne!"(dost mi vadilo,že to při vyprávění stále opakovala:/:D). Starorůžové sako, gepardí barevná šála, jeanové kalhoty a boty na podpatku- tenhle outfit ji donutil říkat si, co je to sakra za divnou, ... holku, co se mnou bude chodit do ročníku?! A mé další outfity při setkání na prvních vyučovacích hodinách jí v tom prý stále utvrzovaly. Prý až do té doby, než jsem promluvila. Od té doby, co jsme se spolu začaly bavit má prý na můj styl úplně jiný pohled - ba dokonce! mi stále opakuje, jak mi to sluší, jak mám krásné oblečení, neustále mě obdivuje(no neříkám, že by mi to bylo nepříjemné :D) apod.
Po tom, co mi svůj první dojem na mě přeříkala, absolutně jsem tedy nechápala.
Přišla jsem domů, sedla si na postel, nalila si mléko a přemýšlela, co je to za blbost?!
Za chvíli přišel přítel, přisedl si ke mně a zeptal se co se děje a já mu vše převyprávěla.
Vůbec se tomu nedivil (Pche!!!! :D) a vysvětlil mi, jak to je (a to samé mi teď říkaly i kamarádky se kterýma jsem o tom mluvila): Jim se to oblečení samo o sobě moc nelíbí. Není to jejich styl. Na ně je to moc extravagantní (tohle pořád nechápu. Mám pocit, že můj styl není nijak výrazný). Ale na mě se jim to líbí, protože na mě se to prý hodí. Hodí se to k mé osobnosti, k tomu jaká jsem. Sami by si to nikdy nevzaly, ale ke mně to prý prostě patří.
Vzpomněla jsem si, že několikrát se mi stalo, že mi někdo řekl, že mám hezký nějaký kousek, který jsem zrovna měla na sobě, ale když jsme pak řekla, kde ho mohou koupit, řekli, že to není jejich styl. V tu dobu jsem to nechápala-jak se někomu může něco líbit, ale nikdy by si to nevzal na sebe???
Jo, to je totiž ono. Osobitý styl. To je to umění, když někdo svým oblečením, make-upem, úpravou vlasů, ... dokáže vyjádřit to, jaký je. A když jsem se teď dozvěděla, že já to dovedu - jsem šťastná! O to totiž podle mě v módě jde! Ne o to nosit slepě módní trendy a neustále se snažit vypadat jako někdo jiný, ale být sám sebou. Originální. I kdyby to mělo být proti aktuálním trendům. Díky bohu, trendů je tolik, že snad každá osobnost si vybere něco svého.
A výmluva mého přítele, že by se hrozně rád oblékal tak, jak se mu líbí a jak to cítí, ale nemá na to peníze je opravdu jen výmluva! Já bych si také mnohem raději nosila chanel doplňky, burberry sukně, balmain saka a prada kabelky, ... ale pořád jsou tu second handy a levné obchody, které Vám ty naše vysněné kusy oblečení mohou částečně vynahradit .. alespoň dokud se z Nás nestanou milionáři :)

-Zajímal by mě Váš názor






Na sobě mám:
čelenku Primark (za 15 Kč!) a stejně tak i sluneční brýle, sukně vintage po babičce, bílé triko ?, jeanová vesta second hand, šátek a náušnice CA, prsten FF, fialová mikina ?, černý náramek s hvězdičkou Jennifer.


Vidíte? Umím být i rebelka! :D

Tady jsem Vám vyfotila Náš první obraz v bytě. Je to mnou překreslený obraz úžasného Lichtensteina:

čtvrtek 28. října 2010

Tadáá!

Tak tady jsou! Velké podzimní fotografie!
A protože byla překročena hranice 50i followers (VELKÉ DÍKY!), založila jsem si formspring, kde se mě můžete zeptat na cokoliv, co Vás zajímá: http://www.formspring.me/KatyInspiration
Na druhou stranu si uvědomuji, jaká je to zodpovědnost mít přes padesát lidí, kteří se zajímají o můj blog! Tedy se budu snažit pravidelně(ji) přispívat a snad už vše s velkými fotografiemi (zrcadlovku nemám, ani mít v nejbližší době nebudu, takže kvalita není úúúplně oslňující, ale prostě doufám, že to stačí. stačí?:D nestačí?-nedá se nic dělat! :D)
Fotky jsou pořízené včera, opět jsme se sešla s blogerkou Michi, prošly jsme se podzimním listím, dlouhé hodiny si povídaly, nakupovaly, .. a málem umřely žízní! Trochu mi to připomnělo mou poslední návštěvu v pražském Palladiu: Byla jsem tak šíleně zabraná do nakupování, že přes mou neuvěřitelnou potřebu jít na záchod, jsem neustále běhala po obchodech a když už se to dostalo do naprosto neodkladné situace, běžela jsem do vrchního patra, ale bohužel, cestou potkala několik křičících plakátů (199,- Kč!; SLEVA!; do vyprodání zboží!, ..) Prostě jsme měla pocit, že kdybych tam šla "až po tom", tak už to tam nebude, zavřou tam, vybouchne to, já budu muset odejít,... NEVÍM!:D Takže mě to opět vtáhlo dovnitř!
Ale dopadlo to dobře :D ;)

A ještě Vás chci o něco poprosit: Prošla jsem snad milión obchodům, ale nikde nemohu narazit na pěkné wedges (boty na podzim/zimu s kožíškem uvnitř, na klínu, na šněrování)! Hnědé, enbo černé. Nutně je potřebuji a nedokážu si vybrat jiné boty(žádné jiné se mi teď nemohou líbit), protože prostě musím mít tyto! Prosím Vás, nevíte, v jakém obchodě (třeba i internetovém-ale, prosím, českém) je mají?


Neumím retušovat.

Já nevím jak Vy, ale já jsem občas v zrcadle neuvěřitelně křivá :D






PS: Ano, vlasy už mám ošklivě odrostlé! Už jsem objednaná u kadeřnice, takže za nedlouho budu zase krásná Katy :D

Na sobě mám:
Boty New Yorker, jeggins Primark, pletenou vestu Ralph Lauren, tričko HM, trenčkot second hand, náušnice Primark, tašku New Yorker, sluneční brýle Prada, náramky jsou směsice z různých obchodů:)

Musím sem ještě něco dopsat: Když jsme příspěvek publikovala, tak fotky nebyly velké, ale obrovské! , takže jsem je musela každou zvlášť ještě zmenšovat. Píšu to proto, aby jste mi držely pěsti :D a já příště už konečně přišla na to, jak vše nahrát bez komblikací a velké tak, jak si to představuji :/ :D

úterý 26. října 2010

(not) in black (anymore)

KONEČNĚ! Konečně jsem přišla na to, jak vkládat větší fotografie:) K pokusu jsem si bohužl vybrala fotky ne moc kvalitní a povedené:/ -jsem na nich vyfocena v outfitu(to slovo je hrozné), ve kterém jsem byla minulý týden na koncertu Two voices.
Ale už zítra by mělo dopadnout další focení, tak se snad máte na co těšit:)
Kromě toho jsem také přetvořila vzhled blogu. Ten černý mi poslední dobou připadal takový nepřátelský:P a já samozřejmě chci, aby působil přesně opačně:) Doufám, že se Vám změna líbí a přeju Vám: mějte se krásně!:-)






Šaty a legíny Primark, čelenka Clarie´s.

neděle 24. října 2010

new stuff

Jak jsem psala: v mém novém bydlišti, v novém městě, je spousta nových butiků a ty nejlepší jsem navštívila a ty nejlepší kousky vykoupila.
Tady je alespoň část toho. Postupně Vám pak budu ukazovat další:)

Začnu dneškem. Přesněji řečeno-asi před dvěma hodinami jsme zamířili s mým Ráďou do Tesca na nákup nějakého jídla do dalšího týdne na privátě. Bohužel, Tesco je součástí Futura, kde je několik dalších obchodů. A protože Ráďa shání nový kabát na zimu, rozhodli jsme se jen na rychlo podívat do dvou obchodů. Bohužel, hned v tom prvním jsem OMYLEM NARAZILA :D na tyto úžasné boty, sice o tři čísla větší:D ale za neuvěřitelnou cenu! A světe div se-ony mi byly!:D nevím čemu se směji- zase jsem utrácela:-/ Sice za boty, které jsme nutně potřebovala, dokonce i takové podobné jsem chtěla, ale je tu jeden problém: mají otevřenou špičku. Tedy budu muset nosit černé ponožky, punčochy, silonky(ty třeba i barevné,..) holt to prostě budu muset nějak vymyslet. Nicméně mé vysněné wedges s kožíškem na mě ještě někde čekají a já věřím, že za nedlouho už je někde objevím a budou moje!

Nejsem blbá! Za 139 Kč (z úplně půvdních11oo Kč) jsem je tam přece nemohla nechat!

Second hand s dovozem z Norska:

Tílko HM, 4o Kč.

Toto triko jsem si nejdříve vyzkoušela, vyfotila, ale nekoupila. Když jsem ale přišla domů a ukázala fotku Ráďovi, nemohl uvěřit, že jsme tam to tričko nechala a poslal mě pro něj :D Naštěstí ho tam ještě měli:)

A když už jsem Vám sem vnutila dvě trapné zrcadlové fotky :D, tak toho zrovna využiji a dám sem ještě třetí trapku :D
A takto jsem šla oblečená do second handu, kam jsme šly spolu s Michi a kde jsme si koupila, mimo jiné, kabelku, kterou jste mohly/i vidět v jednom z předchozích příspěvků.



Fialková košile Yves Saint Laurent za 40 Kč. Původně jsem ji koupila příteli, kterému krásně sedne, ale mám na ni zálusk i já :D- opásaná úzkým páskem a s legínami, nebo s ohrnutými rukávy a otrhanými jeansy.. hmm :X


A nakonec Vám musím představit největší "úlet" našeho vysokoškolského života. V opilosti jsme si koupili francouzský sýr zlevněný z 2oo Kč za 15o Kč :D Ale jako dobrej .. :D


A když už píšu o sýru, musím přidat také bílé víno. Tuto fotku jsem vyfotila minulý týden a hrozně se mi líbí :)


A nakonec dvě nezařaditelné fotky:

-na první jsme zachycena, jak piji coca colu ze skla, přesně tu, co mají v reklamě! (cítila jsme se při tom opravdu stylově :D) Běžte si pro ni do Penny! :D

-tři mé neoblíbenější rtěnky. zleva: Manhattan, Miss sporty a Sephora.

Doufám, že jste si tento příspěvek užily, mějte se nádherně a užijte si prodloužený víkend(nebo minimálně volný čtvrtek :)) !