pondělí 27. června 2011

Epidemie

Blog Katy-inspiration za nedlouho oslaví druhé narozeniny a jeho autorka 15.července své dvacetiny. Navíc se blíží závratné číslo dvou set followers a tak nějak by to chtělo všechno oslavit. A tak i mě nakazila epidemie zvaná giveaway.
Máte možnost vybrat si ze jednu ze tří punčošek (vel.uni.)

A co pro to musíte udělat?
1/ Být viditelným followerem Katy-inspiration (tzn. přes google nebo bloglovin) (budu to kontrolovat! :D)
Kdo bude navíc fanouškem mého blogu i na facebooku, dostane navíc jako dáreček růžové roll on oční stíny od Rimmel!
2/Napsat do komentářů číslo punčošek, které byste si přály + svůj email, abych Vás mohla zkontaktovat ;)


Hodně štěstí! Vaše Katy ♥

neděle 26. června 2011

Tři, dva, jedna, .. KOMERCE!

Ahoj po dlouhé době!
Chtěla bych reagovat, na to, co psala Mia na svém blogu. Někdo Jí napsal "že dlouhé pauzy mezi články Jí škodí". Nedá mi to nenapsat, že každý si nevede blog pro to, aby se proslavil (tak jsem citaci alespoň pochopila).Někdo to zkrátka dělá proto, že ho to prostě baví. Rád inspiruje ostatní něčím novým, prezentuje své nápady, svou osobitost. Poslední dobou je mi strašně úzko z toho, kam většina blogů směřuje: Za tím, aby dostaly pozvánku do showroomu, aby se jejich autoři při procházce Prahou uchychtávali do kašmírové šálky, protože všichni kolemjdoucí je poznali! nebo třeba proto, aby jim byla nabídnuta spolupráce s nějakou firmou.
K poslednímu si neodpustím připsat ještě otázku(vyklubaly se z toho otázkY :D): Připadá Vám normální dávat na blog odkazy na e-shopy firem, když s nimi nemáte dohodnutou spolupráci? Uvědomujete si, že firma z toho těží peníze? Dáváte je tam tedy pro to, aby to vypadalo, že s tou a onou firmou spolupracujete? (pochybuji, že blog, který má 20 návštěv denně, spolupracuje s romwe.com apod.) nebo jen chcete, aby se tak design Vašeho blogu vyrovnal designu slavnějších blogů, které z reklamy opravdu těží peníze? Rozumím, že někdo chce ukázat, jakou značku oblečení či kosmetiky má rád-tedy proč nevložit jejich logo na svůj blog, že?! Ok, například dvě reklamy, proč ne? Ale zahltit jimi celý blog a nic z toho netěžit?
Samozřejmě, je to každého věc. Rozhodně nechci, aby to vyznělo nijak útočně, ale honba za komercí mě už vážně unavuje.
A vůbec:Proč je tak málo blogů, kde jsou autorky samy sebou????

No, a pak, když je člověk sám sebou, tak o něm najednou někdo napíše: "na co si to hraje?!" a "že se snaží být za každou cenu originální-bohužel, dost marně" (to bylo před nějakou dobou napsáno i o mně). Pravda je ta, že spousta lidí vidí originalitu v tom, psát v krátkých jednoslabičných větách, vkládat jednu fotku v příspěvku a upravit fotografie v "ko(s)mickém" stylu (tak, že nakonec je tak originální, že se přistihnete, jak si říkáte, co to vlastně jewtf?!) Postrádám realitu. Nebo je realita jiná a já se zasekla někde v minulosti?!
A pravda je i to, že někdo si neuvědomuje, že už tu bylo zkrátka všechno a je téměř nemožné být originální. Teď už by tedy mělo jít spíš o to být přirozený..

Těším se na Vaše názory!) A teď už fotky:
-kalhoty, na které jsem se chodila dívat, ale neměla na ně peníze. Tak jsme se s nimi rozloučila a vzpomínala na ně, jak bychom si sedly.. Po nějaké době(už po brigádě a s naditou peněženkou:D) jsem tam zašla a ejhle! Byly tam! Poslední a v mé velikosti! A navíc o dvě stovky levnější!:) A tak jsem si odnesla ještě top. Ať žije colour blocking!

-dnes jsem byla nakupovat v second handu (první perfektně padnoucí jeany koupené v sh), pletené vesta Orsay, prouškovaná košile Marks and Spencer, šedý svetr Zara, bleďemodré maxi šaty a mikina.

-v pátek jsme byla také nakupovat. Odnesla jsme si několik sáček (velmi, VELMI originálních. Vyfotím, zveřejním;)) a koupila si balerýnky Replay. Snažím se nemyslet na to, kolik jsem za ně dala a opakovat si, že "jako byly 10x levnější".

-také jsem si koupila sandálky do Portugalska. Stály asi 150 Kč- no nekup to :)



Mám přichystané giveaway! V příštím příspěvku.. těšte se, usmívejte se a buďte sami sebou, jak Vás mají ostatní rádi ;)

Vaše Katy ♥

úterý 21. června 2011

Takhle se uklidňuji já

Krásné den všem!
Tento týden je konečně poslední, kdy budu ještě muset vydržet brigádu a příští týden už mě čeká chystání na dovolenou. Měla bych si už začít dělat kupičky minimálně s oblečením, které si s sebou musím vzít.. Přistihla jsem se, že poslední dobou, když si něco kupuji (no, ve skutečnosti už asi půl roku), tak si přitom představuji sebe, jak se v tom určitém kousku budu procházet po večerní kolonádě, při rozžhaveném Slunci po pláži, apod. Zkrátka pak začínám mít pocit, že ten kus prostě musím být a že bez něho do Portugalska neodletím.
Létání je další téma, nad kterým teď neustále přemýšlím. Nikdy jsem totiž dopravním letadlem neletěla(!). Ano, podstoupila jsme sice už asi dva vyhlídkové lety, rozdíl je ale dost značný a asi nemá cenu to nějak přirovnávat. Nevím, jestli se bojím víc o sebe nebo o svůj kufr, který se mi může někde zatoulat. Vím moc dobře (všichni mi to neustále opakují), že letadlo je nejbezpečnější dopravní prostředek, denně nad našima hlava proletí desítky letadel a žádné! nespadne, protože kdyby ano, je to taková výjimka, že je to večer ve zprávách. Navíc cesta do Portugalska trvá jen dvě hodiny! Jsou lety, které trvají 20 hodin!... Vidíte, jak se snažím uklidňovat?!:D Je to neštěstí. Zvlášť pro akrofobika.

A tak jsem o víkendu zašla v rozevlátých šatech do parku a meditovala:

Na sobě jsem měla:
Nové "super cute" šaty z New Yorkeru, šedý cardigan z Clockhouse, starorůžové lodičky FF, růženec Primark, sluneční brýle z Gate(v historii nejdéle sledující na stojanu v obchodě)

Co Vy a Vaše dovolená? Kam? A jak? Taky letadlem? Autobusem, autem, na kole, pěšky, na tříkolce ?
Vaše Katy♥

pátek 17. června 2011

Další novinky

Ach, s permanentními řasami je život o tolik jednodušší! Večer(před usnutím) jsem ze svých tří "have to do" věcí jednu vypustila: 1/Vzít si prášek 2/ Nastavit si budíka a ta třetí -odlíčit se, už neplatí!:) A ráno můžu klidně vstávat o čtvrt hoďky déle, protože stačí, když si opláchnu obličej, použiji krém, pudr a tvářenku a je hotovo!!
Dnes jsem opět utrácela. Všechny věci, které vidíte na následujících dvou fotkách, jsem si koupila dneska. Jednu z nich jsem si však objednala už před týdnem.. dnes mě čekal doma balíček:

A co v něm bylo? Nebudu Vás napínat, jako ostatní blogerky- až do dalšího příspěvku, a ukážu Vám to rovnou:

Miluju Melissky. Miluju gumové boty. Miluju srdíčka. Miluju moje nové botky.

A tady už, co jsem si pořídila:
zleva:
1.kraťasy: paradoxně ne pro mě, ale pro mého Ráďu. zn.Lacoste
2."Melissa boots", aukro
3.průhledné gumové boty za 9 Kč
4. náušnice ve tvaru srdíček a náramek, obojí z Levných knih
5. No a taška. Přesně takovou jsem sháněla! A jak dlouho?!! Aby byla zároveň cross body, prostorná, pevná, silná ucha, přihrádky vevnitř, elegantní, v barvě světlo-hnědé, ... Byla jsme trošku náročnější:D ale našla jsem ji!!!!

.. a tím jsem dnes neskončila :( =aneb: hrozně mě to mrzí
1. první a zřejmě poslední mé tričko od Horsefeathers
2. flitrovaný top není dobře vidět, ale je perfektní pod oversized tílko nebo pod šaty...
3. kraťasy na dovolenou zn. Hannah
4. kravata Lanvin za 1 Kč:D Plánuji odpárat cedulku a přišít k halence za 10 Kč a odstřihnout spodek kravaty s logem značky Lanvin a přišít na kapsičku pola... :D
5. šaty Primark. Moc nechápu, jak nosit, protože délka skoro odpovídá cropped topu.

Také jsem si koupila novinku od Gliss kur: šampon a balzám ze řady Ultimate Repair. Slibuje okamžité napravení velmi poškozených vlasů a až 95%. zamezení lámavosti konečků. Jakmile budou vidět nějaké výsledky, dám vědět ;)


Zatím se mějte krásně a užívejte víkendu. Já jdu dnes večer s přáteli na divadlo a o víkendu se chystám odpočívat.
Co Vy? A jaký je Váš nejlepší módní úlovek za poslední týden/měsíc?:)
Vaše Katy♥

úterý 14. června 2011

Permanentní řasy

Ahoj,
jak už jsem Vás před pár dny navnadila, v sobotu jsem podstoupila jeden kosmetický zákrok. Ty, které zkoušely hádat se trefily, jestliže hádaly prodlužování řas.
Poprvé jsem se s touto novinkou setkala při nástupu do firmy, kde dělám brigádu- tam mají umělé řasy úplně všechny dámy. Už od první chvíle se mi to moc líbilo, protože to vypadalo velmi elegantně, nijak lacině a hlavně: vypadá to, jako když je člověk nalíčený a přitom vůbec být nemusí! V noci jdete spát bez odlíčení, ráno se probudíte a jste jakoby perfektně namalované:) Konkrétně na léto, myslím, skvělá investice!
Když jsem si tedy vydělala první peníze, neváhala jsem ani chvíli, sedla k internetu a hledala vhodný salon, kde by mi permanentní řasy udělali. Nebudu Vám lhát, najít salón, kde dělají řasy kvalitní, levné a navíc blízko Vašeho bydliště (alespoň pro mě) nebylo úplně jednoduché. Po čtyřech hodinách jsem však už přes telefon domlouvala schůzku s kosmetičkou z Kostelce nad Orlicí ( 60 km od mého města, nebo asi 20 km od mého města kde mám privát).

Druhy: Já jsme podstoupila kusové doplňování-tzn. že mi paní kosmetička lepila jednotlivě jednu syntetickou řasu na jednu mojí řasu. Takových řas je hned několik druhů (Diamond lashes, Xtreme lashes) Já mám Blink lashes.
Pak je ještě možnost trsového doplňování řas. Ta nevypadá přirozeně, více vypadávají, jsou levnější (od 400Kč) = jsou spíš příležitostní.

Délka řas: Závisí také hodně na tom, jaké řasy máte vy. Jestliže chcete mít velikost 15 mm a máte malé jemné řasy, těžko Vám je kosmetička doporučí. Byly by na ty Vaše příliš těžké, zatěžovaly by je. Já mám délku 13 mm -poprosila jsem kosmetičku, aby byly řasy výraznější, ale zároveň zůstaly přirozené. Tím pásem moje řasa ze 2/3 drží tu umělou.

Cena: Je velmi různá! Záleží samozřejmě na kvalitě lepidla, řas, množství řas (to se pohybuje průměrně kolem šedesáti řas na jedno oko), ale taky na tom, jaký platí kosmetička nájem za salón, jaká je průměrná mzda ve městě, kde kosmetička pracuje apod. Taková normální cena bývá 4000-5000Kč. Existují ale i ceny nižší a vyšší: můžete najít i salón, kde Vám řasy udělají za 2000 Kč a kvalitně a nebo za 10 000 Kč. Ještě jednou opakuji-vyplatí se hledat a dát na recenze!

Zákrok: Bezbolestný, relaxační. Dvě hodiny ležíte na pohodlném lehátku. Za každou cenu musíte držet stále oči zavřené,(když jsem je po dvou hodinách otevřela, měla jsem co dělat, abych neomdlela)aby Vám lepidlo na řasy nevteklo do očí.

Jinak ale alergie na lepidlo nebyla prokázána u nikoho, takže je po této stránce zákrok vhodný pro všechny.

Péče o řasy: Dostanete speciální kartáček (vypadá jako spirálka, kterou nanášíme řasenku) a tím si musíte řasy každé ráno pročesávat. Dále je důležité, aby se 24 hodin po zákroku nedostaly řasy do kontaktu s vodou a 48 hodin po tom, jste si nezašla do sauny.

Jak je to s líčením? Můžete se klasicky malovat čímkoliv, v čem není olej! Řasy nesmí přijít do styku s ničím, co v sobě olej obsahuje, takže je také důležité používat také odličovač na bázi vody apod.

Omezení aktivit? Vůbec necítíte, že je máte! můžete se koupat ve vodě, sportovat, .. :) Pouze pozor na ty oleje a taky byste neměly spát s hlavou v polštáři ;)

Jak dlouho vydrží? To závisí na délce cyklu přírodních řas. Ty se v průměru obnovují za 60-90 dní. Maximální životnost prodloužených řas je zhruba 6 týdnů. Ideální doplnění je však provést zhruba po 1 měsíci. Doplňování řas pak stojí kolem 400-500 Kč.

Nezničí mi to moje řasy? Permanentní řasy na těch Vašich nezanechají žádné následky. Jedině byste si je drolily mezi prsty!
Před:

Po:



Tady je přímo video, kde můžete vidět, jak to probíhá (já jsem si nechala udělat řasy jen na víčku)

Jinak je pak možnost si ještě mezi klasicky černé řasy nechat dát pár řas barevných nebo nalepit kamínky. Já jsem si nechala dát na každé oko jeden kamínek od Swarovskiho v bílé barvě a vypadá to opravdu luxusně.

Tak co Vy na to? Zkusíte to taky? Nebo už to některá máte?

Kdybyste měly ještě jakékoliv otázky, ptejte se v komentářích!


A jako bonus fotka věcí, které jsem si včera koupila(ve starorůžovém filtru):


Starorůžové lodičky FF, bílá sukně se zlatými knoflíčky AMISU, bílé háčkované plavky FF, červené lodičky Humanic a modře kárované šaty s krajkou AMISU.

Mějte se krásně a těším se na Vše komentáře!
Vaše Katy

sobota 11. června 2011

a co dále?

Ahoj! A je tady další, slibovaná várka mých nových věcí. Se zvětšováním fotek jsem se tentokrát nedělala, snad Vám to vystačí takto :) Příjemnou zábavu!

V GATEu jsem si za poslední týden koupila dvoje brýle, nafocené mám jen tyto(druhé ukážu někdy brzy). Když jsme viděla tvar těchto(ve skutečnosti jsou víc "kočičí"), barvu obroučků, sklíčka a cenu(98Kč)-musela jsem je mít! :)

Obyčejné tílko Abercrombie leželo chudák až na dně hromady oblečení v jednom second handu.

Už se mi několikrát stalo, že jsem měla to štěstí a v Rossmannu narazila na výprodej kosmetiky Essence za 5 Kč. Naposledy se mi to stalo asi před dvěma týdny: tato kosmetika z řady WHOOM! BOOOOMM!! mě vyšla dohromady na 20 (opět kus za 5Kč). Ale největší radost jsem měla z těchto gelových linek v krabičce:
A tady vidíte toto líčení v akci :)

Co se kosmetiky týče, dám hodně na doporučení. Na serveru MDLS.cz jsem před několika měsíci narazila na skvělou recenzi na řasenku od Rimmel. Sama bych si ji asi nikdy nekoupila, protože vzhledem mě vůbec nezaujala, ale funguje neuvěřitelně! Slibuji, že Vaše řasy krásně protáhne a zhustí! Nejlepší řasenka, jakou jsem dosud vyzkoušela ..
Když jsem se poprvé doslechla o novince "pudr pro objem", věděla jsem, že to budu muset vyzkoušet. Pudr sice funguje opravdu perfektně (připomíná mi suchý šampon), ale je mi dost nepříjemná jeho konzistence a způsob nanášení: pudr je hrozně studený a takového "křídového" materiálu. Nanášení je buď přímo posypáním do vlasů, nebo nejprve do prstů a těmi pak s pudrem pracujeme.. Asi síla zvyku -na spreje..


Jistě si vzpomínáte, jak jsem Vám psala o hnědých botách z GATEu, které jsme byla po třech dnech nošení nucena reklamovat (!) Nakonec to dopadlo tak, že mi peníze vrátili a já si tam paradoxně koupila boty nové :D Jsou gumové, se semišovou mašličkou a zatím drží:)

protože je moje fotka otřesná, vypůjčuji si fotky od Nat/snad to nevadí?!/, která o nich měla článek TADY
Protože jsem byla včera úspěšná v práci (vydělala jsem si za 6 hodin práce 4000 Kč (dělám na provize) ) odměnila jsem se nejen krásným večerem v kině na Pirátech z Karibiku 3D s balením Frisec a kbelíčkem z KFC, ale také novými (a mými prvními !!!........!) bílými kalhotami. Jsou značky F&F a narvala jsme se do dětské velikosti (bod pro mě!:D)(jsou to klasické obyčejné roury, bez aplikací, .. ) toto je ilustrační obrázek :)

V New Yorkeru jsem si pořídila obrovský prsten s květinou. Opět jsem ho zapomněla vyfotit, ale je dost podobný tomuto ,který jsem našla na stránkách: http://www.shopstyle.co.uk/browse?fts=coral+ring

Protože mi došel pudr, který jsem používala snad rok, byla jsem nucena(!) zajít do drogerie a vybrat si nový. Kromě pudru jsem si odnesla toto:

Lak-upevňovač ozdob na nehty
Nutně jsem něco takového potřebovala, protože poslední dobou si vyloženě vyhrávám s dekoracemi malých kamínků, samolepek apod., ale už jsme si tady jednou stěžovala, že mi na nehtech vydrží jen krátce. Jsem zvědavá, jestli mi tento lak pomůže:
Lak na nehty Nail art Special effect! topper. Byla jsem pro něj rozhodnutá ihned, jak jsem novou kolekci viděla na internetu a ještě nebyla v prodeji. Je nádherný! Prostě překrásný!
. a já mám teď na rukou toto:

zdroj: liebenswuerdig.blogspot.com a simplysuzy.nl


A nakonec slibovaný pudr. Vybírala jsem snad hodinu! Chtěla jsem od značky essence, protože mi ten, který jsem používala před tím vyhovoval a chtěla bych si koupit i make-up stejné značky(ten jsem však nebyla schopná vybrat). Představovala jsem si přirozený pudr, který lehce zmatňuje, kryje a ideální by bylo, kdyby v sobě obsahoval třpytky.. Možná velké nároky, ale nakonec jsem takový objevila-a dokonce dva!
Nemohla jsme se absolutně rozhodnout, který z nich zvolit. Nakonec jsem se však rozhodla pro ten druhý-jenom proto, že má jen jeden odstín a já se u toho prvního nemohla rozhodnout, který by mi případně víc sedl :D Bože a to nejsem váha!:D

Mějte se krásně, Vaše Katy

pátek 10. června 2011

My new sh stuff


Ahoj!
Zařekla jsem se, že už Vám konečně musím začít ukazovat nové věci, které jsem si pořídila. Mohlo by se totiž taky stát, že bych na ně pak úplně zapomněla .. Takže první várka je v tomto příspěvku, druhá Vás čeká .. kdy? to se dozví ti, co mají stránku Katy-inspiration přidánou na facebooku :)
Dneska to bude nálož věcí ze second handu, v dalším příspěvku Vás čeká kosmetika, doplňky apod. Nemám pořád nafocené všechno, takže podobných příspěvků čekejte víc ;)

-sako Vittoria Verani jsem si koupila za 10Kč.

-tento svetřík s krajkou u krku mi přenechala kamarádka s tím, "že je na vyhození". Originální Sisley, je krásný :)
-stejně jako u svetříku, kamarádka by prý tento top od Victoria´s secret vyhodila :D Musím Vám ho vyfotit na sobě, vypadá fantasticky!

-tento cropped top jsme pořídila v second handu. Opět 10Kč.

-na originální šátek Yves Saint Laurent jsem narazila v second handu v mém městě. Stál asi 30 Kč (díky bohu, že náchoďáci jsou tak neznalí!:-))

-další věc od kamarádky, ručně pletený svetr. Trochu škrábe, ale strčím ho do mrazáku a bude dobře :)
- a ještě jedna věc od kamarádky-toto body. Vy, co mě sledujete dlouho víte, že body miluju a tohle má perfketní materiál a hlavně výstřih-takže opět nadšení :)
-tričko Lacoste; second hand asi 80 Kč

- hedvábný top, 10 Kč

-hnědé sandálky na klínu, asi 50 Kč

-hedvábný top k sukni se zvýšeným pasem, asi opět za 10Kč, nevím:D

Zítra jedu asi hodinu od našeho města na jeden kosmetický zákrok. Mám o tom rozepsaný článek, ale zveřejním ho, až po zítřejším výsledku. Určitě se ale je na co těšit :))

Mějte se krásně, Vaše Katy