pátek 8. října 2010

Nature and simple

Bavily jsme se s kamarádkou o tom, že každý asi občas nemá náladu vymýšlet rozmanité outfity, vzít si super trendy oblečení, přehršel doplňků a obličej si "vymakeupovat" tak, že vypadáte jako byste právě přišla z kosmetického salónu, kde Vám nasadili na obličej masku někoho jiného. A myslím, že i většina těch "povrchních" slečen se zájmem o módu (jak jsme často nazývány), chce být občas "nature and simple". -teď co se zevnějšku týče. Bohužel, občas se stává, že některé z Nás si to dovolí jen v myšlenkách a bez mascary na očích by nešly ani s košem jak se říká. U oblečení si to ale občas můžeme dovolit všechny a alespoň na něm si to vynahradit. Tedy vezměte bílá trička, obyčejné jeany a kecky, účes "jak ses probudila" a nedovedete si představit, jak sexy to občas může vypadat:)
já. nenalíčená

Nejlepší je, si takový co nejvíc "free" outfit :D vyzkoušet někde mimo město a jeho ruch. Já například nedám dopustit na nedělní výlety k babičce, kam si často vezmu kousky, které bych si do města nevzala, nebo prostě využívám toho, že je mi jedno, jestli se Standovi od vedle budu líbit a vyrazím k Babičce rozcuchaná a nenalíčená. Ach, to je pocit! :) Občas se mi prostě nechce být tou "trendy":D
Když jsem chodila na střední, měla jsem období, kdy jsem se některé dny nelíčila. Bylo to myslím ve druháku. Všichni na mě koukali jak na idiota "Máme novou spolužačku?" a to nebylo úplně příjemné:D Navíc mám nemocnou štítnou žlázu a díky tomu mám občas opuchlý obličej a když proti tomu ráno nebojuji s make-upem, tak vypadám fakt hrozně :D Ale myslíte si, že našemu obličeji-a především pak očím-stačí noční odpočinek od líčení? Nestačí! Takže když můžete-choďte nenalíčené: Když například v pět přijdete ze školy a víte, že už nikam nepůjdete, zrovna se odličte! Není přece nic lepšího, než si pořádně promnout oči:)

Tohle filozofování mě občas přivádí k myšlence, jak budou generace holek, které se začínají malovat v šesté třídě, vypadat už třeba ve čtyřiceti! Pleť a oči budou hrozně zničené!Samozřejmě, budou tu nové a nové přípravky a operace na vylepšení a omlazení, ale není lepší ty peníze ušetřit, a pak se chlubit, že "moje pleť zatím nepodstoupila žádný lifting"?

Na sobě mám: Svetr second hand HM, opasek a legíny Primark, brýle hranaté: Primark (přivezla jsem je bráchovi) a "motýlkové" Prada, body second hand(nový úlovek), slibovaná sukně za 29,-Kč z New Yorkeru, náušnice vintage po babičce, boty Stival.

Tímto děkuji Michi, že mi přenechala to úžasné body, které mám na sobě (tenhle odstavec jsem Jí slíbila:D) Když ho v second handu objevila, celý zbytek nakupování jsem do ní hustila, že by jí určitě neslušelo a že je ošklivé..:D ..prostě jsem ho strašně chtěla. potřebovala! znáte ten pocit, když něco nemůžete mít..., žejo?:)

18 komentářů:

  1. ty vyzeras super aj nenalicena pripada mi, ze si rpave prisla z prehlaidkoveho mola. Ja to tak orbievam, ze ked pridem zo skoly a viem, ze nikam nepojdem odlicim sa hned. Ja som sa zacala licit az v prvaku na strednej, oproti ostanym babam som v tomto zaostavala,ale nemala som potrebu sa licit skor, az teraz si bez malovatiek neviem predstavit den, aj ked cez vikendy a ked idem do prirody to nesilim,

    OdpovědětVymazat
  2. máš pravdu, Tobě sluší víc :) odstavec mi ale udělal radost! :DD
    jinak, máš prostě pravdu, nejvíc souhlasím s tím o slečnách, co se začínají líčit v nějaké šesté, nedej bože dřív .. budou z nich jednou seschlotiny na nichž nebude nic přirozeného..
    a ty jsi krásná,drahá, i když jsi nenamalovaná. A všichni to tu můžeme vidět :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja bohuzial do skoly bez makeupu nemozem,pretoze mam mierne akne :/ a citila by som sa hrozne .. cez vikend sa vsak nemalujem vobec,nech si plet oddychne .. a ty vyzeras vyborne aj nenamalovana :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky se přidávám k holkám, sluší ti to i nenalíčené a vůbec mi nepřišlo, že vlastně nenalíčená jsi :D. Asi jsem slepoň. Taky mám takové dny, kdy se nemaluju a jdu jen tak v džínech a triku. Někdy holt člověk nemá náladu,nebo v období nemoci je to nejhorší, nebo si chci prostě odpočinout od všeho. Nesnáším holky v takz. kravím období :D jejich věku. Jsou to slečny od 13 do 16/17 let. Nejen, že jsou omezené svými názory na druhé, hlavně na oblečení, ale všechny jsou příšerně stejné a přitom každá chce být IN a originál a i to zmíněné malování. Černé linky, silný makeup, černé nehty :(. Některé z toho vyrostou, jiné bohužel ne.

    OdpovědětVymazat
  5. Bezega: Promiň! :DD Mě je skoro17 a zas taková si nepřijdu! :DD

    OdpovědětVymazat
  6. Míšo, Ty jsi právě ta výjimka, která potrvzuje pravidlo!:)
    Ale jinak musím s Bezegou souhlasit-na většinu těhlech holek mám stejný názor.. Holt puberta, no :D
    A všem Vám moc děkuji za hezké komentáře(bylo to focené v období, kdy jsem zrovna nebyla opuchlá, tak možná proto nevypadám tak hrozně :X:D)

    OdpovědětVymazat
  7. Káťo bez make-upu jsi stejně hezká jako s ním opravdu! Já jsem třeba neměla make-up vůbec do mých 17ti let! Maximálně jsem měla řasenku. Až v sedmnácti jsem si musela nakoupit nějaký ten základní kvůli modelingu-první cesta-první castingy... Stejně nejvíc sexy jsou holky tak jak říkáš "jako by právě vstaly"

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuju, Simbli!:) Že jsi se začala malovat až tak, na dnešní dobu, "pozdě" Ti opravdu závidím. Já začala s linkami na spodním víčku a řasenkou někdy v osmé třídě-vlastně mě "donutily" spolužačky (které se už malovaly několik let)-Jednou ve škole mě nalíčily a tím to začalo. achjo.
    Vždycky si v kontextu s umělými vymakeupovanými ženami a s přirozenými vzpomenu na Megan Fox. Ta vypadá podle mě s make-upem a upravenými vlasy 100x hůř-a méně sexy, než bez.

    OdpovědětVymazat
  9. musím s Tebou zase kompletně ve všem souhlasit. A taky souhlasím s holkama, že si kočka i bez make-upu. Já se maluju docela pořád, jsem na to tak nějak zvyklá. Začla jsem se malovat docela brzo (někdy v prvním stupni základky:D začlo to leskem na rty a řasenkou), no a tak nějak mi to zůstalo. Ale pěčlivě se každý večer odlíčím, čistím si pleť, dávám si různé masky, takže se o svůj obličej dost starám (chci mu vynahradit to, že musí chudák celej den nosit make up:d). V obličeji vypadám tak na 15 let (a to je mi za pul roku 20:D), nikdy jsem neměla nějaké pupínky nebo něco, takže jsem se svou pletí hodně spokojená. Občas taky výjdu ven jenom s leskem na rty:) Jenom mě štve, že mám strašně malé oči, a když si nedám aspoň řasenku vypadám dost divně:D

    OdpovědětVymazat
  10. chcela som len napisat k tym samolepkam essence ze lepidlo drzi uzasne ked ich nalepis bohuzial neviem cim to je ale zacali sa mi tie prelakovane samolepiace konceky lamat z konca, mozno aj preto ked si robim francuzky si radsej robim hrubsie pruzky, lebo tie tenke sa mi strasne rychlo olupali, avsak pokial chces mat rychlu francuszku a rada striedas nechtiky, tak to kludne aspon vyskusaj. mozno tebe vydrzia dlhsie, len ich treba dobre nalespit

    OdpovědětVymazat
  11. Kačí, asi máš pravdu .. snad :) I když je fakt, že většina mých spoluvrstevnic je takových, jako jste popsaly .. já to nemyslela nějak zle, jen je mi líto, když se všechny házíme do jednoho pytle :))

    OdpovědětVymazat
  12. Já si teda vůbec nepamatuji, kdy jsem se začala líčit, ale do teď používám jen řasenku, tušku na oči a posledni dobou teda ještě pudr :) Make-up jen opravdu málo, zhruba jednou za týden. A já třeba někdy vstanu a vypadám děsně a jindy mi zas přijde, že mi to sluší, ale tak to je i s make-upem, občas to ani on nezachrání :))

    OdpovědětVymazat
  13. Bydlím na vesnici, takže o víkendu se nemaluju, já se nemaluji ani moc v týdnu, protože mě to nebaví, ale o víkendu jsem už naprosto líná vytáhnout kosmetický kufřík a něco tam hledat natož se namalovat. Maluji se pouze když se někam jde, ale hnedka jak příjdu zase to odlíčím. Rozhodně mi nevadí, když mě rodina a moji kamarádi vidí nenalíčenou. A pokud jde o vlasy, tak ty si pouze rozčešu a stáhnu do gumičky, nijak je neupravuji, o víkendu mám odpočívat, takže opočívají i moje vlasy a moje pleť. ;)

    Mimochodem moc ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  14. krásný jednoduchý outfit! není přeplácaný ani moc chudý, chválím ;) a nenalíčené ti to moc sluší ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Je nesmírně zajímavé číst si, jak to s tímhle téma máte! Takže mockrát děkuji za komentáře, myslím, že i pro ostatní je zajímavé si je přečíst:)
    A také Vám moc děkuji za pochvalné komentáře, mám z toho velkou radost!:)
    evie: mně právě tyhle samolepící věci na nehty moc nevydrží, tak nevím, zda to zkusit nebo ne:( uvidíme... Každopádně díky za recenzi!

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlasím s tebou. Pokud trávím celý víkend na chatě v přírodě, tak se nelíčím vůbec. A jak říkáš, když vím, že už ten den nevytáhnu paty z domu, tak se taky odlíčím. A v létě taky nechávám svou pleť "dýchat". Většinou přes léto (hlavně u moře) používám jen průhlednou gelovou řasenku na vyživení a zvýraznění řas, lesk a občas tónovací krém. A pleť se mi za to odvděčí (téměř) bezproblémovou pokožkou. A taky ušetřím nějaký ten peníz za kosmetiku tím, že jí tolik nespotřebuju:-D

    OdpovědětVymazat
  17. ja by som do skoly bez make-upu asi tiez nesla, jednak kvoli pozostatkom po davnom akne a necitila by som sa dobre:) berem make-up za nieco co mi pomaha citit sa lepsie tak preco tu moznost nevyuzit:) navyse sa strasne rada malujem cize pre mna je to skor hobby ako nieco co by ma otravovalo..ale ak by som bola na chate u babky ci v nejakom blizkom kruhurodiny to by som sa nemalovala, oni si uz zvykli:))

    Super clanok inak:)

    OdpovědětVymazat