úterý 14. června 2011

Permanentní řasy

Ahoj,
jak už jsem Vás před pár dny navnadila, v sobotu jsem podstoupila jeden kosmetický zákrok. Ty, které zkoušely hádat se trefily, jestliže hádaly prodlužování řas.
Poprvé jsem se s touto novinkou setkala při nástupu do firmy, kde dělám brigádu- tam mají umělé řasy úplně všechny dámy. Už od první chvíle se mi to moc líbilo, protože to vypadalo velmi elegantně, nijak lacině a hlavně: vypadá to, jako když je člověk nalíčený a přitom vůbec být nemusí! V noci jdete spát bez odlíčení, ráno se probudíte a jste jakoby perfektně namalované:) Konkrétně na léto, myslím, skvělá investice!
Když jsem si tedy vydělala první peníze, neváhala jsem ani chvíli, sedla k internetu a hledala vhodný salon, kde by mi permanentní řasy udělali. Nebudu Vám lhát, najít salón, kde dělají řasy kvalitní, levné a navíc blízko Vašeho bydliště (alespoň pro mě) nebylo úplně jednoduché. Po čtyřech hodinách jsem však už přes telefon domlouvala schůzku s kosmetičkou z Kostelce nad Orlicí ( 60 km od mého města, nebo asi 20 km od mého města kde mám privát).

Druhy: Já jsme podstoupila kusové doplňování-tzn. že mi paní kosmetička lepila jednotlivě jednu syntetickou řasu na jednu mojí řasu. Takových řas je hned několik druhů (Diamond lashes, Xtreme lashes) Já mám Blink lashes.
Pak je ještě možnost trsového doplňování řas. Ta nevypadá přirozeně, více vypadávají, jsou levnější (od 400Kč) = jsou spíš příležitostní.

Délka řas: Závisí také hodně na tom, jaké řasy máte vy. Jestliže chcete mít velikost 15 mm a máte malé jemné řasy, těžko Vám je kosmetička doporučí. Byly by na ty Vaše příliš těžké, zatěžovaly by je. Já mám délku 13 mm -poprosila jsem kosmetičku, aby byly řasy výraznější, ale zároveň zůstaly přirozené. Tím pásem moje řasa ze 2/3 drží tu umělou.

Cena: Je velmi různá! Záleží samozřejmě na kvalitě lepidla, řas, množství řas (to se pohybuje průměrně kolem šedesáti řas na jedno oko), ale taky na tom, jaký platí kosmetička nájem za salón, jaká je průměrná mzda ve městě, kde kosmetička pracuje apod. Taková normální cena bývá 4000-5000Kč. Existují ale i ceny nižší a vyšší: můžete najít i salón, kde Vám řasy udělají za 2000 Kč a kvalitně a nebo za 10 000 Kč. Ještě jednou opakuji-vyplatí se hledat a dát na recenze!

Zákrok: Bezbolestný, relaxační. Dvě hodiny ležíte na pohodlném lehátku. Za každou cenu musíte držet stále oči zavřené,(když jsem je po dvou hodinách otevřela, měla jsem co dělat, abych neomdlela)aby Vám lepidlo na řasy nevteklo do očí.

Jinak ale alergie na lepidlo nebyla prokázána u nikoho, takže je po této stránce zákrok vhodný pro všechny.

Péče o řasy: Dostanete speciální kartáček (vypadá jako spirálka, kterou nanášíme řasenku) a tím si musíte řasy každé ráno pročesávat. Dále je důležité, aby se 24 hodin po zákroku nedostaly řasy do kontaktu s vodou a 48 hodin po tom, jste si nezašla do sauny.

Jak je to s líčením? Můžete se klasicky malovat čímkoliv, v čem není olej! Řasy nesmí přijít do styku s ničím, co v sobě olej obsahuje, takže je také důležité používat také odličovač na bázi vody apod.

Omezení aktivit? Vůbec necítíte, že je máte! můžete se koupat ve vodě, sportovat, .. :) Pouze pozor na ty oleje a taky byste neměly spát s hlavou v polštáři ;)

Jak dlouho vydrží? To závisí na délce cyklu přírodních řas. Ty se v průměru obnovují za 60-90 dní. Maximální životnost prodloužených řas je zhruba 6 týdnů. Ideální doplnění je však provést zhruba po 1 měsíci. Doplňování řas pak stojí kolem 400-500 Kč.

Nezničí mi to moje řasy? Permanentní řasy na těch Vašich nezanechají žádné následky. Jedině byste si je drolily mezi prsty!
Před:

Po:



Tady je přímo video, kde můžete vidět, jak to probíhá (já jsem si nechala udělat řasy jen na víčku)

Jinak je pak možnost si ještě mezi klasicky černé řasy nechat dát pár řas barevných nebo nalepit kamínky. Já jsem si nechala dát na každé oko jeden kamínek od Swarovskiho v bílé barvě a vypadá to opravdu luxusně.

Tak co Vy na to? Zkusíte to taky? Nebo už to některá máte?

Kdybyste měly ještě jakékoliv otázky, ptejte se v komentářích!


A jako bonus fotka věcí, které jsem si včera koupila(ve starorůžovém filtru):


Starorůžové lodičky FF, bílá sukně se zlatými knoflíčky AMISU, bílé háčkované plavky FF, červené lodičky Humanic a modře kárované šaty s krajkou AMISU.

Mějte se krásně a těším se na Vše komentáře!
Vaše Katy

14 komentářů:

  1. jéj, toto by som chcela! ale ešte nemám peniaze na to:D po výplate možno, lebo je to sexy taký kukuč s dlhými mihalnicami

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to krásně, ale já bych do toho nešla.. není nad to si pořádně promnout oči! navíc používám všechnu kosmetiku na bázi oleje... a řasy mám hrozně dlouhé sama o sobě, jen nejsou natočené, ale rovné :( pro mě je tak trvalá na řasy, ale ani na tu už nechodím..

    OdpovědětVymazat
  3. Tie mihalnice vyzerajú krásne a úplne prirodzene a pritom sú pekne výrazne, super :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní. Já už jsem o tom také uvažovala dřív, ale pořád to odkládám a podstupuji pou¨ze obarvení řas.
    Jinak je to skvělý článek !!!
    A ty řasy vypadají vážně skvěle !

    OdpovědětVymazat
  5. jojoo , to má naše učitelka tyhle řesy:D jinak ty úlovky , aaaah♥

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to opravdu moc hezky a přirozeně! A mimochodem, závidím tu výnosnou brigádu!:-D
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. takže: řasy vypadají skvěle, ty sluneční brýle ještě líp a ten copánek ve vlasech je nádherný :) a ty háčkované plavky..achach :)

    OdpovědětVymazat
  8. no... jedna moje kamarádky to má a hrozně jí vadí, že nemůže spát na břiše, aby se jí to neslouplo... musíš taky tak spát? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Děláš si prdel? Ty řasy vypadají naprosto úchvatně! A chci ty šaty! :)

    OdpovědětVymazat
  10. No to je rozdíl!:) a ty háčkované plavky vypadají senzačně!

    OdpovědětVymazat
  11. ten efekt je opravdu úžasný, krásně ti to "otevřelo" oči

    OdpovědětVymazat
  12. ahoj psala jsem ti email a přišlo mi že neexistuješ:( máš jiný email?

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji všem za komentáře!
    Anonymní: Problémy s mým emailiem byly KONEČNĚ vyřešeny (je to už déle, co mi nešlo posílat emaily). Pošli mi ten svůj tedy prosím ještě jednou, budu se těšit :)
    Mihalnice-to slovo mě hrozně baví :D Slovenština je krásnej jazyk :)
    teres, jak píšeš-nemůžu spát s hlavou v polštáři :D Mám noční můry z toho, že se ráno probudím s obličejem v peřinách :D

    OdpovědětVymazat
  14. To je úžasný! Áá:-)

    http://luczynky-world.blog.cz/

    OdpovědětVymazat