úterý 21. června 2011

Takhle se uklidňuji já

Krásné den všem!
Tento týden je konečně poslední, kdy budu ještě muset vydržet brigádu a příští týden už mě čeká chystání na dovolenou. Měla bych si už začít dělat kupičky minimálně s oblečením, které si s sebou musím vzít.. Přistihla jsem se, že poslední dobou, když si něco kupuji (no, ve skutečnosti už asi půl roku), tak si přitom představuji sebe, jak se v tom určitém kousku budu procházet po večerní kolonádě, při rozžhaveném Slunci po pláži, apod. Zkrátka pak začínám mít pocit, že ten kus prostě musím být a že bez něho do Portugalska neodletím.
Létání je další téma, nad kterým teď neustále přemýšlím. Nikdy jsem totiž dopravním letadlem neletěla(!). Ano, podstoupila jsme sice už asi dva vyhlídkové lety, rozdíl je ale dost značný a asi nemá cenu to nějak přirovnávat. Nevím, jestli se bojím víc o sebe nebo o svůj kufr, který se mi může někde zatoulat. Vím moc dobře (všichni mi to neustále opakují), že letadlo je nejbezpečnější dopravní prostředek, denně nad našima hlava proletí desítky letadel a žádné! nespadne, protože kdyby ano, je to taková výjimka, že je to večer ve zprávách. Navíc cesta do Portugalska trvá jen dvě hodiny! Jsou lety, které trvají 20 hodin!... Vidíte, jak se snažím uklidňovat?!:D Je to neštěstí. Zvlášť pro akrofobika.

A tak jsem o víkendu zašla v rozevlátých šatech do parku a meditovala:

Na sobě jsem měla:
Nové "super cute" šaty z New Yorkeru, šedý cardigan z Clockhouse, starorůžové lodičky FF, růženec Primark, sluneční brýle z Gate(v historii nejdéle sledující na stojanu v obchodě)

Co Vy a Vaše dovolená? Kam? A jak? Taky letadlem? Autobusem, autem, na kole, pěšky, na tříkolce ?
Vaše Katy♥

15 komentářů:

  1. Pěkné šaty, sluší ti to v nich! A létání se fakt neboj. Ani nepoznáš, že jsi v letadle. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já byla taky letos koncem května v Portugalsku a musim říct, že to bylo fakt supr, byla sem přímo v Lisabonu za kamarádkou a ani mi nevadilo, že pláže nejsou ve městě a byla sem tam jen jednou. A kam letíš ty?

    OdpovědětVymazat
  3. létání se určitě neboj, dá se to zvládnout :) já jednou letěla 15 hodin a předtím jsme navíc měli problémy s letadlem, takže to jsem pak měla trochu strach, ale naštěstí to dobře dopadlo :)
    já letím tento pátek, tak snad to bude v pohodě :)
    a máš super brýle!!

    OdpovědětVymazat
  4. :) přeji klidný let. Já už se nalétala docela dost (ikdyž to není třeba každý měsíc) a miluju to ;). I přes zážitky docela deroucí nervy (velká bouřka, turbulence jak blázen a sedli jsme jako poslední povolené letadlo ve vzduchu, nebo mezipřistání kvůli kouři z motoru :D). Buď v klidu, já teď pokaždá když nakupuju ( minimálně už měsíc) si říkám, to si vezmu sebou a to taky :D. Přitom letíme až na konci července a to si ještě nechci brát moc věcí :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Letadlem a strachuju se už půl roku dopředu :D Nesnáším lítání...pocit vzletu, kdy mi zalehnou uši, uzavřený prostor, vydejchanej vzduch...minule mě rodiče museli do letadla dotáhnout násilím, jak jsem brečela a klepala se :D

    OdpovědětVymazat
  6. Katy, kam do Portugalska letíte? Já jsem tu už přes dva měsíce a minimálně další 2 budu :) Kdybyste byli v Lisabonu, tak se ozvi!! Jinak se máš na co těšit, teď je tu krásně a řekla bych, že ještě dlouho bude.. A let je v pohodě.. Já jsem sem teda nikdy neletěla přímým letem, ale o to lepší to máte vy ;)

    OdpovědětVymazat
  7. jeej a kam konkretne do portugalska ides, hm? a nemas sa coho bat!:)

    OdpovědětVymazat
  8. letadla se nebooj:D letěla jsem už několikrát a ještě nic takového se mi nestalo ;)a po těch šatech jsem taky pokukovala:D

    OdpovědětVymazat
  9. Dovolená v rámci Čr. Převážně vlakem, ale i autobusem a pěšky...

    OdpovědětVymazat
  10. Já bych mohla létat denně! Miluju ten pocit, když se letadlo začíná vznášet do vzduchu. Uznávám, že po skoro 9ti hodinovém letu do NYC jsem byla utahaná, ale do Portugalska doletíš za chviličku a vůbec se není čeho bát :)

    http://ordinarylife-my.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem se včera vrátila z týdne v Pekingu a jestli Tě to uklidní, tak let trval deset hodin. ;D

    OdpovědětVymazat
  12. Katka, prajem hlavne šťastnu cestu a plno super zazitkov, a nicoho sa neboj!!! Ja som sa tiez zo zaciatku bala lietania, bola trochu aj panika ale ked som videla ze ostatní nepanikaria, tak som si povedala ze OK :D A inac co sa dovoleniek tyka tak more asi nie, ale konecne si pozriem Prahu :) Na to sa velmi tesim :)

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj káťo píšu ohledně šedých šatů..již dávno jsem je zaplatila a napsala stovku mailů a ty nic:-/ můžeš mi už prosím odepsat? Kalambura@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem letěla jen párkrát a miluju pohled na mraky zvrchu:) letos musím kvůli přítelovi absolvovat 24 hodinovou cestu autobusem do Řecka. Tak buď ráda za ty 2 hodiny v letadle:)
    Přeju krásnou dovolenou!

    OdpovědětVymazat
  15. Katy, vůbec se neboj, nic to není :) Krásně si užij dovolenou

    OdpovědětVymazat