neděle 26. června 2011

Tři, dva, jedna, .. KOMERCE!

Ahoj po dlouhé době!
Chtěla bych reagovat, na to, co psala Mia na svém blogu. Někdo Jí napsal "že dlouhé pauzy mezi články Jí škodí". Nedá mi to nenapsat, že každý si nevede blog pro to, aby se proslavil (tak jsem citaci alespoň pochopila).Někdo to zkrátka dělá proto, že ho to prostě baví. Rád inspiruje ostatní něčím novým, prezentuje své nápady, svou osobitost. Poslední dobou je mi strašně úzko z toho, kam většina blogů směřuje: Za tím, aby dostaly pozvánku do showroomu, aby se jejich autoři při procházce Prahou uchychtávali do kašmírové šálky, protože všichni kolemjdoucí je poznali! nebo třeba proto, aby jim byla nabídnuta spolupráce s nějakou firmou.
K poslednímu si neodpustím připsat ještě otázku(vyklubaly se z toho otázkY :D): Připadá Vám normální dávat na blog odkazy na e-shopy firem, když s nimi nemáte dohodnutou spolupráci? Uvědomujete si, že firma z toho těží peníze? Dáváte je tam tedy pro to, aby to vypadalo, že s tou a onou firmou spolupracujete? (pochybuji, že blog, který má 20 návštěv denně, spolupracuje s romwe.com apod.) nebo jen chcete, aby se tak design Vašeho blogu vyrovnal designu slavnějších blogů, které z reklamy opravdu těží peníze? Rozumím, že někdo chce ukázat, jakou značku oblečení či kosmetiky má rád-tedy proč nevložit jejich logo na svůj blog, že?! Ok, například dvě reklamy, proč ne? Ale zahltit jimi celý blog a nic z toho netěžit?
Samozřejmě, je to každého věc. Rozhodně nechci, aby to vyznělo nijak útočně, ale honba za komercí mě už vážně unavuje.
A vůbec:Proč je tak málo blogů, kde jsou autorky samy sebou????

No, a pak, když je člověk sám sebou, tak o něm najednou někdo napíše: "na co si to hraje?!" a "že se snaží být za každou cenu originální-bohužel, dost marně" (to bylo před nějakou dobou napsáno i o mně). Pravda je ta, že spousta lidí vidí originalitu v tom, psát v krátkých jednoslabičných větách, vkládat jednu fotku v příspěvku a upravit fotografie v "ko(s)mickém" stylu (tak, že nakonec je tak originální, že se přistihnete, jak si říkáte, co to vlastně jewtf?!) Postrádám realitu. Nebo je realita jiná a já se zasekla někde v minulosti?!
A pravda je i to, že někdo si neuvědomuje, že už tu bylo zkrátka všechno a je téměř nemožné být originální. Teď už by tedy mělo jít spíš o to být přirozený..

Těším se na Vaše názory!) A teď už fotky:
-kalhoty, na které jsem se chodila dívat, ale neměla na ně peníze. Tak jsme se s nimi rozloučila a vzpomínala na ně, jak bychom si sedly.. Po nějaké době(už po brigádě a s naditou peněženkou:D) jsem tam zašla a ejhle! Byly tam! Poslední a v mé velikosti! A navíc o dvě stovky levnější!:) A tak jsem si odnesla ještě top. Ať žije colour blocking!

-dnes jsem byla nakupovat v second handu (první perfektně padnoucí jeany koupené v sh), pletené vesta Orsay, prouškovaná košile Marks and Spencer, šedý svetr Zara, bleďemodré maxi šaty a mikina.

-v pátek jsme byla také nakupovat. Odnesla jsme si několik sáček (velmi, VELMI originálních. Vyfotím, zveřejním;)) a koupila si balerýnky Replay. Snažím se nemyslet na to, kolik jsem za ně dala a opakovat si, že "jako byly 10x levnější".

-také jsem si koupila sandálky do Portugalska. Stály asi 150 Kč- no nekup to :)



Mám přichystané giveaway! V příštím příspěvku.. těšte se, usmívejte se a buďte sami sebou, jak Vás mají ostatní rádi ;)

Vaše Katy ♥

10 komentářů:

  1. :) pěkně napsáno, bohužel dnes se asi originalita trestá, kdo je sám sebou, je odhozen na vedlejší kolej a k popularitě u něj stejně nedojde, protože ho ostatní nepustí mezi sebe ;). Toť můj názor. A ty balerínky bych si zamilovala :D.

    OdpovědětVymazat
  2. sakra to je už podruhé, co jsem sekáč promeškala :D krucinal! :D Jinak s těmi reklamami máš pravdu...i já to na blogu mám, ale s jednou spolupracuju a ostatní jsem si tam dala, aby tam ta jedna nebyla málo a taky proto, že je mám ráda :D ale taky jsem nad tím dlouho přemýšlela, jestli je tam vůbec dát :/

    OdpovědětVymazat
  3. Zase to má něco společného s tím, že dnes je zažitý takový prototyp blogerky (sponzoring od romwe, bornpretty atd.) kterému se všechny - i nové - blogerky snaží vyrovnat a ani se nesnaží najít si nějakou vlastní "přihrádku" vlastní cestu... Máš pravdu a souhlasím s tebou...

    OdpovědětVymazat
  4. uaaaa ty fialové gaťky, z tama teda jsouuu? i když předpokládám, že už tam na mě čekat nebudou..:D

    OdpovědětVymazat
  5. Ty balerínky jsou krásný ! Škoda,že nehraješ zase tenhle rok,hned bych se přišla kouknout :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Katy !
    moc se mi líbí tvůj článek a souhlasím s ním...já mám ráda modu a modní blogy,ale spoustu jich je tak nudných a kopíruje ty ostatní až je to nudné.Měla jsem jich v oblíbených stránkách celkem dost,ale nejraději chodím k tobě,Joll, Ejvy, Dolce Candy, Simče,Mie,Zu z Brna k Mora a Bionda,The blonde salad...vždycky mě dokáže něco nového překvapit.
    Fandím holkám co nakupují v sekáčích (i já to miluju) a dokážou být fakt originální a nápadité...dneska se dá v obchodech koupit za vysoké ceny všechno,ale vkus a styl se koupit nedá !!!

    OdpovědětVymazat
  7. ja mám na blogu logo romwe.com, nakupujem odtiaľ a som spokojná,navyše e-shop sa takto ľahšie a rýchlejšie dostane do pozornosti tým ľuďom, ktorí ho nepoznajú, takže ja na tom nevidím nič zlé :)

    a čo sa týka blogov a blogerov...tiež som mala obdobie kedy som si kládla takéto otázky a bolo ich ešte viac ako máš ty Katy :D a prišla som k záveru že na čo riešiť??? každý nech si píše čo chce, fotí čo chce, jednoducho ŽI A NECHAJ ŽIŤ :)))

    OdpovědětVymazat
  8. KATKA, DAKUJEME ZE SI SAMA SEBOU A IDES PROTI PRUDU A ZE SI ORIGINALNA!! Za to ta mame rady :) a co sa tyka mnozstva clankov- radsej kvalita ako kvantita ;-)
    Nakúpila si krásne, velmi sa mi paci hlavne ten sedy svetrik zo secondhandu, ja mam take velmi rada :)

    OdpovědětVymazat
  9. V tomhle nejsem bohužel objektivní, patřím do skupiny "ti, co si na blog napsali o romwe.com" :) Nevím, co vede ostatní blogery, aby si o těchto eshopech psali na blogu, ale já psala o několika eshopech z toho důvodu, že mi přišly zajímavé, netradiční a chtěla jsem se podělit s mými čtenáři. Rozodně to nebylo z důvodu, abych si vydělala nebo získala nějakou "slávu", vzhledem k tomu, že můj blog má poměrně malou návštěvnost, tak je to hloupost.

    OdpovědětVymazat
  10. Sama bych to nenapsala lépe.. SOuhlasím s Tebou! na druhou stranu je skělé, že stále zůstávají i "nekomerční" a "své" bloggerky..
    Jen tak dále:)

    OdpovědětVymazat