úterý 22. června 2010

When I was small, I wanted to be a princess

V sobotu jsem měla brigádu na zámku. Mým úkolem bylo oživit známou keramičku Helenu Johnovou a provázet skupinky turistů po několika místnostech v krásném zámku v Novém Městě nad Metují, kde jsem je posléze předala další oživlé postavě atd.. Tato, pro mě zábavná a poměrně slušně výdělečná práce, vyžadovala i nezbytnost přizpůsobit svůj vzhled- A TO BYLA VÝZVA PRO MĚ!:D Nahřála jsme kulmu, nalepila umělé řasy, namalovala rudé rty, vytáhla perly, oprášila klobouk a navlékla ty velké černé šaty s kanýry nahoře.. Mé přání z dětství-stát se princeznou- se téměř vyplnilo.. Každopádně jsem se tak cítila:)


-vážená paní Helena:D Opravdu mnohokrát jsem musela svůj záchvat smíchu chtě-nechtě držet.:D Můj přítel hrál Viléma-služebníka se kterým jsem měla sehrát krátkou etudu. Když už jsme měli asi dvacátou skupinu turistů, uvědomění si té trapné situace, že můj milý mě stále, rádoby vznešeně, oslovuje, drahá Heleno, a naučené věty jako "aaa, omluvte mne, náš pan hrabě mne ještě potřebuje..." drmolí stále totožně a dokola, ve mně evokovalo příšerný záchvat smíchu, který jsme musela před udivenými turisty dusit, co to šlo... Nakonec se mi to naštěstí povedlo, ale od té doby jsem se při naší scénce na Něj prostě nemohla dívat:D:D

-fotky ze Zimní zahrady navržené Dušanem Jurkovičem.
Provádět jsem musela také po terase, které byla pěkných pár set metrů vysoko. Vzhledem k mé akrofobii jsem turisty musela požádat nikoliv aby mě následovali, ale aby vstoupili na terasu beze mne... že je počkám hezky uvnitř:D

-a aby se neřeklo :D, tak nakonec fotka alespoň jednoho "mého díla":)

  • A co Vy? Také jste se, jako malé, chtěly tolik stát princeznou?:)

5 komentářů:

  1. krásné fotky =) já sem vždycky spíš chtěla být čarodějnicí :D než ta hodná princezna =)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný fotky ! A co se mě a princeznovství týče, tak já jsem snad nikdy nechtěla být princezna.. Nevím, ale vůbec mě žádnej takovej okamžik nenapadá :)

    OdpovědětVymazat
  3. wow, tak to jsou stylové fotky. palec nahoru =)

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, tohle se mi taak moooc libi :)

    Princeznou si preji byti toted neci :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som stale princezna.. Minimalne ked sa pozriem do skrine.. S tolkymi satami co tam mam schvam kazdu princeznu ;).. To dielo to je naozaj tvoje? WAW! gratulujem,,, je to krasa..

    OdpovědětVymazat