úterý 21. září 2010

Milý deníčku ..

21.9.2010
8:16

Už zase. Nechápu, proč zrovna lidé, bez známky jedinečnosti, nápadu a zajímavé osobnosti?! Kráčím nádražím a připadám si dnes hezká. Mám na sobě černé průhledné silonky s černými puntíky, černou sukni do poloviny stehen, která sahá do pasu, což ovšem zakrývá vypasovaná mikina s vycpávkami na ramenou a na vrchu s nabíranými rukávy. Má stejnou-tu krásnou růžovo-červenou- barvu,jako mé látkové polobotky, jejichž tkaničky a okraje jsou bílé a ladí s mými hodinkami a slunečními brýlemi. Brýle jsou trochu styl "Gaga"-nahoře rovné, velké a zvýrazněné zebřím proužkem nad sklíčky. Vlasy mám stažené do drdolu s ofinou a na uši jsem nasadila černo-barevné náušnice.
Přišla jsem na nádraží. Měla jsem jet autobusem do školy, ale ještě před tím si chtěla koupit koblihu ke snídani. Před obchodem stála parta asi patnáctiletých dětí. Všichni se na mě začali otáčet, ukazovat si, šeptat si. Nasadila jsem úsměv a dělala, že nevím o tom, že jsem středem jejich zájmu. Když jsem z obchodu vyšla, jako by už na mě skupinka čekala. Opět komentáře, pohledy, ... Co přesně říkali, nevím, protože se to v těchto situacích snažím neposlouchat, aby mě to zase tolik nemrzelo.
Až když jsem nasedla do autobusu, začala jsme si prohlížet ty ubožáky. Asi Vás to nepřekvapí. Děvčata: Každá měla kalhoty+tenisky. K tomu buď mikina, nebo lyžarská bunda (slyšely předpověď počasí? Hlásily 20 C!) Pyšnily se značkami z dílny DC,Horsefeathers a jedna dívka se vybavila botkami Converse ve světle růžovém odstínu k nimž doladila tašku stejné značky s nápisem Converse jak kráva. Vlasy buď v nízkém drdůlku, nebo volně splývající. Doplňky povýšily outfit o několik úrovní výše-stříbrný řetízek se srdíčkem, stříbrný náramek houpající se na ruce a několik prstýnku (tenhle je od kamarádky, tenhle od přítele, tenhle jsme si koupila sama,..)Make-upem vše dovedly k dokonalosti, když zvolily černé linky na spodní víčko a řasenku na vrchní řasy. A samozřejmě pořádnou porci korektoru(drží se zřejmě hesla: Hlavně ať je vidět!)
Chlapci: Volné jeany, mikiny od maminky k Vánocům a "..tu bundu Quiksilver, co jsem si tak dlouho přál."Jestli stále doufáte, že se zmíním o jediném chlapci z partičky, který opravdu jako frajer vypadal, čekáte marně. U nikoho z nich to nevypadalo přirozeně a TO je na tom to nejhorší.


14:32

Právě jsem nasedla do autobusu směrem domů. Moje nové domovské město se se mnou, ale nezapomnělo rozloučit. Na rozloučenou vyslalo pět šestnáctiletých kamarádů. Když jsem kolem prošla, příjemným tónem pronesli: "Ty krááávo!" a já mohla vesele odhopkat k autobusu. Mám teď záplavu nápadů, co na sebe! Těch nejbláznivějších! Mám chuť si vzít to, co je právě v módě, aby mě zítra zase každý ocenil! A já se zase cítila tak fajn, jako teď! Jako po dnešku! Jsem pyšná na to, že jsem jiná a že na mě všichni zírají! Je to super!
... teď vážně. Chci pryč. Chci zpátky do Anglie, kde na mě nikdo nekouká, nikdo se nestará a nikdo nepomlouvá. A jestli pomlouvali? Tak o tom nevím a tím se dostáváme k celé pointě: Když už nutně chce někdo někoho kritizovat a vymýšlet nej(h)různější "vtipné" poznámky, které by se mohli zalíbit dalšímu přihlížejícímu kamarádovi, ať to dělá tak, aby o tom střed zájmu nevěděl. K čemu to SAKRA je, když o tom ví? Fakt jde o to, aby se dotyčný odlišný cítil mizerně?
A nebo mám pro lidi, co tohle dělají, ještě jednu možnost: Ke člověku, ke kterému něco máte prostě přijďete a řekněte mu, že Vám připadá, že se například ta sukně k tomu saku prostě nehodí. Snad všechno je lepší, než to, co se tu teď děje!
Jasně, tímhle článkem k žádné celo republikové revoluci nedojde. Ale fakt bych si přála, aby si to přečetl alespoň jeden člověk, který tohle dělá a zamyslel se nad tím. Nebo to občas děláme všichni..?

Možná někoho z Vás napadne napsat komentář v tom smyslu, že já tady ty lidi také pomlouvám, ale doufám, že si uvědomujete, že je to úplně něco jiného. Je to anonymní a nikdy bych to těm lidem nedávala osobně najevo. Vlastně mi tady jde taky o to, jim to konečně trochu "oplatit", vyřádit se, vypsat tu zlost, to že mě to prostě trápí. Mě se jejich styl také nelíbí, ale z vnějšku ho respektuji.

Na sobě mám: boty, silonky, mikina a brýle vše Primark :D, přívěšek Clarie´s, sukni HM, triko Top shop, hodinky Playboy, kabelka David Jones, náušnice z Řecka.




A takhle jsem jela zpátky:



Konečně doma. S mojí kočičkou:)

Aspoň něco na tom dni bylo kladného-v second handu jsem objevila tuto čepici Dior za 70,-Kč!!!!! Jestli je to originál, to opravdu nevím :D, každopádně na ní žádný očividný fake znak není a já jí budu nosit elegantně-jako by byla pravá:)


Mějte se krásně! Děkuju, že Vás mám!

17 komentářů:

  1. aaaach jo, Kačí, je to hold všechno o toleranci, která tady prostě chybí .. nic s tím - bohužel! - nenaděláme. Hold nám zbývá chodit hezky s hlavou vztyčenou, aby bylo vidět, že jsme pyšné na to, že narozdíl od těch, kteří takhle HLOUPĚ kritizují (protože nenamítám nic proti konstruktivní, pozitivní kritice) , jsme osobnosti, co se to nebojí dát najevo více způsoby :))

    OdpovědětVymazat
  2. Že mě to nepřekvapuje. Myslim, že tohle je i tim, kde žijem. Prostě jsou tady takový lidi. Poumlouvaj, zavidějí si.. Asi nezbyde nic jiného než se nad to povznést, protože toho se nezbavíme asi nikdy. Pokud tě to aspoň trochu uklidní, tvůj outfit se mi líbí ;)
    Mimochodem, jak tam tak popisuješ ty holky, tak jsem se trochu zastyděla, ale i já občas takhle vyrazim, když nemám náladu se nějak parádit nebo tak :-l Tak teď teda nevim nevim..

    OdpovědětVymazat
  3. Právě kvůli takovému chování nesnáším lidi v tomto věku :D Ale ona vůbec většina lidí je strašně netolerantních.. Častokrát vidím krásně oblečenou a upravenou slečnu a pak bohužel sleduju, jak na ni spousta lidí civí a pošeptává si... :-/

    OdpovědětVymazat
  4. Ten tvůj model je fakt luxusní! Kašli na to, jsi nad nima o 100% výš. Mimochodem odkud je ta mikina? Je famózní!

    OdpovědětVymazat
  5. často potkávám lidi v originálních a pěkných outfitech a všichni na ně divně civí. Já občas taky civím, ale často k těm lidem příjdu a pochválím jim třeba kabelku, boty, triko....pak na mě divně civí oni:D
    mimochodem tvůj outfit se mi moc líbí (zvláště to triko a kabelka) a hned bych to ho došla pochválit

    OdpovědětVymazat
  6. jsi krásná, sladěná, sluší Ti to moc :)
    podobné situace zažívám hodně často.., no a už si z nich rozhodně nic nedělám, spíš mě těší - zaujala jsem ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Já nechci být zlá, ale...ten růžový svršek ti vůbec nelichotí dekoltu, působí to že nemáš žádnou podprsenku...to bílé tílko by nebylo špatné, ale ta sukně do pasu způsobí, že prsa vypadají jak kdyby ti bylo 50...Nemůžu si pomoct, ale tohle ti prostě nesluší.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji Vám všem za komentáře, holky, zlepšily jste mi náladu, opravdu:)
    Blanche: Děkuji:) ta mikina je z Primarku (jak je napsáno v článku :))
    Babs33: Takový názor jsem si chtěla přečíst-chtěla jsem vědět, co je na tom špatně, protože něco být muselo..:/ Tak děkuji za upřímnost :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nemyslela jsem to rozhodně nějak útočně nebo nějak tak...myslím, že ti nejvíce sluší krátké šaty nebo delší tílko a třeba legíny, tu horní část těla ti to prodlouží...Ale tak nejlepší je nosit to, v čem se člověk cítí nejlíp:)

    OdpovědětVymazat
  11. Babs33: Právě že jsi to napsala dobře, nijak útočně:) A moc Ti děkuji za radu, jaké oblečení se na mě hodí. Je to poprvé, co mi s tím někdo poradil (tedy-konečně!!:))! Měj se hezky!:)

    OdpovědětVymazat
  12. Poznam ten pocit, ked na teba ludia pozeraju pretoze nastupujes do autobusu v steklickach a nie v teniskach.. je to smiesne a tiez by som chcela, aby bolo aj moje mesto tolerantnejsie a ludia prestali riesit kto co nosi. ved je to subjektivna zalezitost.

    OdpovědětVymazat
  13. Jo a ještě jsem chtěla odepsat Terezce: Myslím, že každá z Nás máme občas náladu na to, vzít si jen jeany a triko. Nešlo mi o to pomlouvat tento styl oblékání, ale spíš o to, že lidi, kteří nemají nápad si vzít něco jiného, originálního, pomlouvají ostatní, kteří jsou odlišní ;)

    OdpovědětVymazat
  14. uplne ta chapem s tym spat do anglie tiez mam tie pocity, ze tam si ta nik nevsima. si strasne fotogenicka:)

    OdpovědětVymazat
  15. musím se přiznat, že v tomhle věku jsem byla podobná. Podle mě je v tom velká dávka nejistoty, kterou takle stary děcka pociťují, proto se všechny oblékají stejně a pomlouvají, ptž je to pro ně způsob, jak si zvýšit sebevědomí. Tohle si vždycky připomenu, když si všimnu, jak na mě partička holek v teniskách nike čučí jak na blbce :D

    OdpovědětVymazat
  16. Bohužel v naší krásné zemi to tak je!Mě se to děje takhle už od střední školy.Nikdy jsem nechtěla nosit to co mají všichni.Jasně taky mám dny kdy mám jen džíny a mikinu a jdu...Ale většinou chci mít něco hezkého,originálního...sukýnky,nápadné doplňky,čelenky...A proč bych bych to nemohla nosit?!!!Však je to moje věc,můj život,můj styl!!!Mě se taky nelibí jak se někteří oblékají,ale rozhodně bych jim to nešla říct do nebo jim ještě nadávat.Já jsem toho názoru,že když je člověk v tom oblečení šťastný, tak je to super a je to každého věc.V Anglii nebo USA je to úplně super...jdete klidně ven v županu a natáčkách na hlavě a každému to je jedno.A někdy to bývá,že ti lidi závidí,že si to tak krásně zkombinovala,protože oni by na to nepřišly.

    OdpovědětVymazat