pátek 8. dubna 2011

Colour blocking

V tomto článku bych se chtěla věnovat novému trandu- tzv. colour blocking. - v překladu něco jako skupina barev. Jedná se o (pro Ty, které to zatím minulo) nejnovější módní trend na jaro/léto 2011. Nechci tu psát o tom, na jaké módní přehlídky se máte podívat a kteří návrháři s tím přišli ... (jistě) Chci Vás "jen" zahltit spoustou fotek mého prvního barevného outfitu a svým názorem na tento trend.
Několika fotkám z módních přehlídek se ale nevyhneme ...

Prada, Missoni, Versace, Gucci, .. ti všichni přišli s kolekcí v duchu colour blockingu
Zdroj Style.com

Základem k vytvoření ideálního barevného outfitu jsou samozřejmě barvy- a to zásadně bez vzorů (maximálně jednoduchými geometrickými vzory nebo s decentní nášivkou apod.) Důležité je, aby jednotlivé kousky, které zvolíte neměly barvu, jak se říká "vyblitou" nevýraznou, ale krásný sytý odstín. Základem jsou barvy jako královsky modrá, sytě zelená, fialová a červená. Tyto můžeme vidět nošené především na spodních částech outfitu-nosí se sukně, kraťásky, ale nejvíc kalhoty - střih harémový (doporučuji se podívat do Terranovy, narazila jsem tam na fantastické ve fialové a zelené barvě. cena asi 500 Kč) nebo klasické roury. Na vrchní části těla jsou barvy doplněny svršky ve žluté, oranžové, modré, zelené, nebo třeba růžové barvě. vše je dobré završit sáčkem (v jedné ze zmiňovaných barev).
K celkovému outfitu vypadají skvěle zlaté doplňky.
Ze všech fotek, které jsem v duchu tohoto trendu viděla, se mi nejvíce líbí tyto:

Fantastický materiál v nádherných barvách. Materiály jako hedvábí, satén a taft jsou nejlepší pro takovýto barvený outfit.

I přes všechny ty načtené články a spoustu fotek není vůbec jednoduché takový outfit vytvořit (jak se může zdát). Obzvlášť, když chcete čerpat ze svých kousků uvnitř šatníku. (jasně, zajít do topshopu a rozhodit pár stovek, pak by to asi tak obtížné nebylo). No nic, s mým šatníkem jsem se domlouvala tak dlouho, až vzniklo toto...

Na sobě mám: modré korezotvé šaty Primark
oranžovou halenku Hallens
žlutou mikinu Clockhouse
silonky ?
balerýnky Tally Weijl
žlutou kabelku second hand
brýle a náhrdelník vintage
mašle na ruce DIY

Rozhodně nezapomeňte na nehty! neonový lak je opět v módě







Takže tohle léto se nebojte barev! Musím se přiznat, že i já nejvíce nosím černou, ale celý den v tomhle barevném outfitu, Vám zaručeně zvedne náladu a budete se pořád usmívat, uvidíte :)

A nakonec ještě jedna rada- jestli máte z takto barevného outfitu trochu obavy, můžete nosit šaty ve výrazných pastelových barvách (a nemusíte se vymýšlet už s dalšími všemožnými kombinacemi) nebo si vzít k barevným kalhotám jednoduché bílé tričko s bavlny nebo hedvábí. Nebo k Vaší milované černé či bílé zvolte pestrobarevné doplňky.

Takže co Vy a tenhle trend? Bojíte se, nebo jdete do něho?


Ještě upozorňuji na odkaz na svůj eshop- v pravém panelu blogu (SEM)
V případě zájmu o nějaký kousek můžete psát do komentářů

11 komentářů:

  1. skvelé ! :) a máš krásnu kabelku :)

    OdpovědětVymazat
  2. úžasné! a miluju tvojí halenku ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. taky už sbírám kousky!:) a bude velkýýý color block:D

    OdpovědětVymazat
  4. A že ses tak trochu inspirovala u Dulce Candy?
    Jinak tu sukni i svetřík bych brala :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji Vám, dámy!
    Paní Méďová, Dulce Candy miluju:) Díky ní-resp. přes Její videa na youtube, jsem se dostala k módě a pak i k blogování, takže ta mě inspiruje od samého začátku :) Ale konkrétně v tomhle modelu jsem musela improvizovat pouze z mého šatníku :)

    OdpovědětVymazat
  6. barvy jsou super! já jsem pořád nosila černou a letos jsem se rozhodla zařadit do šatníku pár barevných věcí a rozhodně nelituji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nosila barevné věci vždycky, jen letos už nás bude víc a víc:) Moc se mi líbí ta kombinace modré a žluté, možná bych vynechala tu oranžovou halenku ale samozřejmě ti to moc sluší:)!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Ano Dulce je awesome :)Taky sleduju její videa i její blog.Mít tak oblečení co má ona hmmm :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se ti outfit povedl! A miluju tuhle kolekci Gucci, je to fakt nádhera...

    OdpovědětVymazat
  10. super outfit :D aj mne sa páči colour blocking :)


    tatianka-uli.blogspot.com

    OdpovědětVymazat