pátek 20. srpna 2010

Ani blondýna, ani z Londýna


Jelikož jsem v noci před návštěvou kadeřnického salónu nemohla spát a stále si představovala nepovedenou peroxidovou barvu na mých vlasech v kontrastu s mým tmavým obočím a obávaný výsledný nepřirozený vzhled, když jsem pak přišla do salónu s kruhama pod očima, řekla jsem kadeřnici, ať mi to tolik blonďaté nedělá. Ať mi to udělá hlavně přirozeně a pozvolně. Blondýnou přece nemusím být hned a radikálně.

Tohle je výsledek. Je to změna, ale nijak veliká. Jsem spokojená, ale půjdu ještě do větší blond.

Tady je po dlouhé době opět kosmetický článek. Začnu novou péčí o vlasy, kterou jsem si v posledních 14i dnech koupila:-Tato obnovující vlasová kúra obsahuje 3 tubičky se sérem. Po použití by vlasy měly získat novou sílu a vitalitu od kořínku až ke konečkům:P Aplikuje se na vlhké vlasy a nechá se 3 minuty působit. Ovšem já , kvůli extrémně zničeným vlasům od sluníčka a moře, nechávám sérum působit 30 minut v igelitové čepici. Jelikož jsem použila pouze jednu tubičku, žádné výsledky zatím nevidím a co je dost nepříjemné: báze mi dost nepříjemně "voní". Přirovnala bych to k papíru. fuj.
K prodeji v drogeriích DM.

-Tento balzám mi byl doporučen prodavačkou, když jsem celá nešťastná přišla do drogerie se zničenými vlasy žádat o zázrak. (Překvapilo mě, že v lékárně mi nebyli schopni nabídnout žádnou kúru na pomoc takto zničeným vlasům. A Sephoru, LUSHe, či podobné zázraky v Našem městě nemůžeme čekat ani za sto let. A vyřizovat balíček přes poštu mi v tomto případě přišlo zdlouhavé-každá minuta navíc mi připadala pro mé vlasy jako nepředstavitelná hrůza! (strašně ráda přeháním, pokud si toho snad ještě někdo nevšiml:D))
Zpátky k balzámu: Prodavačka mi doporučila používat ho jako masku (podobně jako u předešlé vlasové kůry) Voní nádherně! Tedy alespoň pro mě, protože na vůni kokosu nedám dopustit!:) Je určen pro lámavé, suché a normální vlasy.
Použití: Po umytí se vmasíruje do vlasů a nechá 2 minuty působit. Pak se smyje. (já si opět vlasy namáhám tím, že ho nechám působit půl hodiny a ať si kadeřníci říkají o mém nesprávném používání co chtějí-mě připadá, že to pak zabírá:P)

-A v neposlední řadě( a řekla bych dokonce první, protože jeho koupi jsem si dost dlouho promýšlela), jsem si objednala šampón pro suché a vlnité vlasy od Kérastase (Nutritive Bain Oleo Curl Shampoo Dry Curly Unruly Hair). Věděla jsem, že koupí produktu této značky neudělám chybu, ale stále jsem se nemohla rozhodnout, zda koupit masku, či šampón a na jaké vlasy a jakou velikost. Nakonec jsem usoudila, že šampón používám nejčastěji, tedy prostě potřebuji nějaký dobrý a ocenila bych, kdyby moje vlnité vlasy konečně získaly nějakou vitalitu. Proto jsem vybrala tento. Co se objemu týče nabízejí dvě varianty: 250 ml a 1000ml. Vybrala jsem si tu větší, protože kdyby se mi šampón zalíbil a já se rozhodla ho používat i nadále(což očekávám!:D) a koupila si 250ml 4 x (což znamená že bych dosáhla objemu velkého balení tohoto šampónu), vyšlo by mi to dráž asi tak o 9oo,-Kč. (jsem to ale počtářka:D) Zítra by mi měl přijít, tak uvidíme. První výsledky jsou znát prý už pro prvním umytí.
Máte někdo zkušenosti s touto značkou, nebo snad dokonce s tímto šampónem?


Nyní přistoupím ke kosmetickým výrobkům určených na pleť

-Tato báze pod make-up od Oriflame(u) mi byla doporučena od kamarádky a zrovna byla ve slevě, takže proč to nezkusit? Sice to není žádný zázrak, ale ohodnotila bych ji kladně. Barva se přizpůsobí Vaší pleti a po nanesení se Vám obličej mírně rozzáří. Make-up nanesený po bázi, by pak měl vydržet o něco déle, což jsem zatím nijak nezaregistrovala(ale je dost možné, že ano:D) Používala jsem jí zatím asi třikrát, takže je těžké dělat nějaké závěry, ale jelikož je to moje první báze pod make-up, jsem ráda že ji mám a těším se, až se s ní naučím pracovat a uvidím výsledky:)


-Tento hutný olivový krém jsem si přivezla z natural obchůdku v Řecku. Konzistencí mi připomíná ztuhlý olivový olej, ale vůně je velmi příjemná. Uchvátil mě svým vintage designem, naštěstí prodavačka mě ubezpečila v tom, že obsah naštěstí není nijak vintage:D Používám ho hlavně pod oči.

-Ale asi nejvíc nadšená jsem z této krémové tvářenky od Max Factor. Ještě než jsem měla peníze z brigády a viděla ji, říkala jsem si, že pak si ji budu muset koupit! Cena je sice trochu vyšší (299,-Kč), ale barva je opravdu úžasná, nanáší se krásně a vydrží poměrně dlouho. Krémovou tvářenku jsem sháněla už dlouho a co jsem vybírala, myslím, že tahle je z těch, které si můžete vybrat v obyčejných drogériích, ta nejlepší. Takže tuto doporučuji.

-Sehnat dobrou a opravdu tělovou rtěnku je běh na dlouhou trať. Asi před půl rokem jsem si koupila jednu, která sice zaručovala, že Vaše rty totálně zmatní, v praxi to bohužel vypadalo tak, že mám po ní prostě divně hnědé rty, které v žádném případě s pletí nesplývají. Vzdala jsem to. Až jsem ani ne před týdnem narazila na tento blog , který mě inspiroval v nejedné koupi, ale tou asi nejlepší z nich byla právě tato rtěnka. Jedná se o odstín 002 od Miss Sporty a cena je téměř směšná:)

Kapsle
-Je to už pár měsíců, co jsem sem vkládala článek, kde jsem doporučovala kapsle na zdravé vlasy a nehty Panthenol. Když jsem si chtěla jít do lékárny opět pro nové balení, zastavila mě teta(kadeřnice), která mi kdysi kapsle Panthenol doporučila s tím, ať zkusím tyto-Biosil, jsou prý ještě účinnější, pomáhají nejen vlasům a nehtům, ale také pokožce a jsou ještě levnější! (60 tablet za +/- 60,-Kč). Tedy jsem se rozhodla je vyzkusit. Na rozdíl od Panthenolu se berou dva denně (ráno a večer) a aby byl výsledek znát musíte je brát pravidelně dva měsíce(což je na rozdíl od Panthenolu rychlejší) Jsem zvědavá, jaký bude výsledek-pak Vám dám vědět:)

A něco z toho si mohu vložit sem:
.. do kožené kosmetické taštičky s ornamenty.

A nakonec ještě pár nových doplňků:

-z tohoto jsem naprosto unesená! Narámek s růží jsem pořídila v našem městě v krámku s bižuterií za necelých 60,-Kč! Měli na výběr několik barev růží a velikosti: Buď jedna obrovská(ale nestínovaná), a pak tato.

-Ve stejném obchodě jsem si koupila ještě tyto ručně dělané náušnice za asi 75,-Kč. Už jednou jsem tam na ně koukala, ale odolala. Hmm.. :D

-Tyto náušnice jsem si koupila za (neuvěřitelných) 5o centů v Řecku(nabrala jsem si tam toho víc-ještě uvidíte:)) . Doma jsem pak na ně přikreslila srdíčka:)

-Přívěšek s "chanelem" jsem objevila v zapadlém krámku na tržišti v Soluni. V tu chvíli mi to připadalo nápadité a vtipné. Červený dřevěný znak s mašličkou-paráda! Ale teď si nějak nejsem jistá, zda je nejlepší nápad nosit obrovský fake na krku:D Jako kousek se mi moc líbí, ale nošením si stále nejsem moc jistá-možná k tílku a harémovým kalhotám, nebo k hippie stylu, k černým korálům,.. Uvidíme.

-tyto dvě gumičky jsem si přivezla z Budapešti. Ale myslím, že je seženete i tady v obchodech Terranova. Stály 29,-Kč!

A po hodině je článek hotov. No, doufám, že se Vám aspoň bude líbit:) Co se týče kauzy "flitrované triko s motýlem", do hrabáku jsem se konečně dostala, ale prodavačka mi oznámila, že ho nedávno prodala. By mě zajímalo kdy, když má pořád zavřeno.

14 komentářů:

  1. Takhle ti ty vlasy sluší :)Jinak korálková náramek a růžičkou je krásnej :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten náramok z ruži je senzacny a nausnice sa mi tiez velmi pacia. A ja som chcela byt tiez raz blondýna a teda aj som bola lenze medzi krok k mojej blond bola preiserna orandzova a skareda farba na vlasoch no hruuuuza. Ale tebe to chytlo pekne .)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné vlásky ti udělala kadeřnice. A takhle je to přirozenější, máš pravdu. Světlejší ti ale bude určitě taky slušet. Fake náhrdelníku bych se nebála. Sice to sam nemám ráda, ale jako doplněk k nějakému tílku třeba, to nebude strašné :). Jo a k těm zničeným vláskům. Pokud budeš mít penízky a čas, nebála bych se investovat do Lushe. Jejich produkty určitě pomáhají a můžu ti je stoprocentně doporučit. Chystám článek o šamponku, který jsem vyzkoušela a je to zázrak. Na zničené vlasy, tak mají hodně zboží.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta barva ti nesmírně sluší ;) Máš krásné vlasy :)) Na vůni kokosu taky nedám dopustit! Mám vonný olejíček, který mi nádherně provoní celý pokoj :) A ta báze, taky jsem na ní v Oriflame koukala a stále přemýšlím jestli si jí objednat, ale nejspíš jo :D Tvářenka vypadá opravdu skvěle, určitě se na ní v drogérii podívám.
    Jinak od té doby, co jsi uveřejnila tento článek :D http://katy-inspiration.blogspot.com/2010/05/akaty-sumi-kdyz-pada-dest.html nemůžu vypustit ten úžasný kabát z hlavy, dneska jsem podobný nebo v podobné barvě scháněla dlouho a nakonec to dopadlo, že jsem si koupila černý :D ale můžu se jen tak prozajímavost zeptat odkud ho máš ? :))

    OdpovědětVymazat
  5. Moc Vám děkuji za komentáře, slečny! Moc jsme mě potěšily:)
    Bezega: S LUSHem mám taky pár zkušeností, ale spíš co se těch tuhých bází do sprchy a masek a vodiček na obličej týče. Na ten Tvůj článek o šampónech se moc těším! a přemýšlím, že bych si pořídila nějakou masku na vlasy od LUSHe- nemáš nějakou konkrétní na doporučení?:)
    Milá Cappuccino: To je krásný, že jsem Tě takhle inspirovala:) Kabátek jsem měla dlouho vyhlídnutý v second handu a tam jsem ho i koupila.. Ale byl moc dlouhý, takže jsem ho ještě musela zkrátit:( Ať Ti dobře slouží ten Tvůj, černý! Tobě černá hrozně sluší a myslím, že je na Tebe ještě lepší než by byla béžová:)

    OdpovědětVymazat
  6. tahle barva ti ohromně sedne! moc jsi prokoukla.
    a o krémová tvářence jsem taky uvažovala (dokonce jsem viděla i tekutou v lahvičce!)..aůe nakonec jsem nenašla odvahu a koupila si klasickou :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krasna zmena :) velmi ti to pristane :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mockrát děkuji za pochvalu :) Ani nechtěj vědět, odkud to triko mám! :D Je ztakoupené v Kiku...trošku ostuda, ale líbí se mi :) A že tím sekáčem s flitrovaným trikem máš namysli ten proti Skále? Snažím se tam dostat už 2 měsíce a nic :D

    OdpovědětVymazat
  9. Tahle barva ti opravdu sluší:) a ten tip na rtěnku mě velice potěšil, pořád takovou barvu scháním, ale nikde jsem ji zatím neviděla. Teď aspoň vím na jakou značku se mám zaměřit:)
    http://minimalist-lady.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. máš nádherné vlasy a ta barva je skvělá!:)

    OdpovědětVymazat
  11. vlásky ti moc sluší, jinak já si teď nedávno koupila šampon od Balea, což je asi "domácí značka" DMka, a úžasně voní, navíc se hodí mým hnědým vlasům .. jsem strašně spokojená, když jsme u těch šamponuů :)
    Jinak rtěnku od Miss Sporty jsem si koupila zrovna dneska! Akorát odstín O11, krásná..
    A ten "fake" .. já nevím, mě se tohle zrovna líbí :) Přijde mi to o mnoho vkusnější, než když se nosí fake kabelky LV a podobně .. ;)

    Jinak jsem HROZNĚ RÁDA, že jsi mi napsala, ohledně toho HKčka..těším se, že se poznáme :)

    xo Michi

    OdpovědětVymazat
  12. ... zaujala mě tvářenka a rtěnka :))) a ten přívěsek "Chanel" je nádherný!!! :)

    OdpovědětVymazat