středa 22. prosince 2010

vlasy jako vánočka

Děkuji Vám za úžasnou chválu v předchozím článku na mé vlasy! Jako díky jsem se s Vámi rozhodla podělit o tajemství svých vlasů:
Vy, které sledujete můj blog už nějaký ten pátek víte, že tomu není tak dávno a na své vlasy jsem používala tablety Panthenol- na doporučení své tety. Ohlasy na ně jsme slyšela ze všech stran. Po třech měsících jejich užívání se dostaví výsledky, ale například v modelingu jich cpou slečnám i několik denně, aby jim vlasy rychle(ji) vyrostly... Já musím říct, že nějaký rapidně rychlý růst vlasů jsem nezaznamenala, ale jejich kvalita se o něco zlepšila a taktéž i kvalita mých nehtů. Tobolka se bere jedna denně.


Asi po roce jejich užívání jsem si opět povídala s tetou a tentokrát mi doporučila Biosil. Opět neuvěřitelně levné vitamíny. Ještě levnější než Panthenol (Biosil stojí asi 60,-Kč za balení. Dají se koupit v každé lékárně). Řekla mi, že zde jsou účinky ještě silnější, ale že je potřeba brát ho opravdu pravidelně, nevynechávat a po spotřebování jednoho balení že určitě uvidím výsledky. Berou se dvě tobolky denně-jedna ráno a jedna večer a není takový problém to dodržovat(pro mě obzvlášť, protože ráno s ním beru prášek na štítnou žlázu a večer s antikoncepčními pilulkami).
No, po dobrání jednoho balení (+/-) mi opravdu vlasy vyrostly!(a to jsem si myslela, že už mi narostly na jejich maximální hranici a dál už mi nikdy neporostou) Jsou krásně husté, navíc nehty mám pevné a zdravé. Jediné negativum vidím v tom, že jak si teď barvím vlasy, tak mám neustále hrozné odrosty:D Takže jsem kvůli tomu teď tobolky vysadila:P
Možná Vám to celé zní podezřele. No, mně to ze začátku také připadalo divné, že za takovou cenu prodávají něco tak zázračnýho:) a tak jsme se zeptala mého Rádi, jestli to není nebezpečné. Studuje totiž bioanalytiku a těmhle věcem rozumí. Pro Vás, kteří tomu, stejně jako já, nerozumíte, biosil jsou zkrátka vitamíny, které už v těle máme, ale tabletkami si jejich množství v těle zvýšíme. Pro Vás, kteří o tom chtějí vědět víc, Radeček Vám popsal složení jedné pilulky. Já myslím, že je to zajímavé(i když tomu nerozumím:D):

Biotin i kys. pantothenová patří mezi vitamíny skupiny B, které všeobecně slouží k metabolismu všech základních živin v těle a jsou nezbytné pro růst buněk (v případě těchto 2 vitaminů zejména buněk kůže - proto účinek na vlasy, které jsou kožním derivátem). Jejich nedostatek nehrozí, protože se oba vyskytují téměř ve všech potravinách, i když při fyzické či psychické zátěži a stresu je jejich potřeba zvýšená. Zinek má stejnou funkci – bez něj buňky nerostou. Podporuje imunitu a pomáhá například při léčbě aftů a bolesti v krku V potravě se vyskytuje taky hojně. V biosilu jsou však všechny tyto látky obsaženy společně, jejich účinek se tak zvyšuje – působí synergicky – tedy silněji než každý jednotlivě.

Prostě si to běžte koupit, ať máte hvězdy jak hollywoodská star!:)


Dnešní fotky jsou z vánočního koncertu. Na fotkách jsem se svým bráchou Pavlíkem. Jsem na Něj hrozně pyšná, protože závodně plave a tento víkend se už poněkolikáté účastnil mistrovství České republiky v plavání a vyhrál šest zlatých medailí z různých disciplín. Je to ten nejúžasnější brácha na světě!! :)

A teď jdu poslouchat Dana Bártu a péct vánočky :D

21 komentářů:

  1. Jéé, to je sranda, já se zrovna chystala taky napsat článek, jak pečuju o vlasy :-D
    Dobré tipy :-) Já beru denně Panthenol, Zinek a Multivitamín :-) A matlu si do nich po každém umytí Orofluido nebo tekuté krystaly, jednou za měsíc maska Gestil Wonder, před žehlením ochranný sprej Matrix vavoom.. No nemaj se špatně :-D

    OdpovědětVymazat
  2. áá já tě miluju! :) mám slevu do lékárny na 30 Kč, běžím si ten zázrak koupit.. :) musí mi nerůst vlasy, dřív než seberu odvahu a ostříhám si je :D a nutno podotknout, že bráška je fešák .. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pred rokom aj pol mi začali vlasy rapídne padať, po každom umytí mi vypadla obrovská guča, chodila som po lekároch ale nič mi nenašli. Po mesiaci to chvalabohu prešlo. Kedysi som mala veľmi husté a pevné vlasy, teraz sú už redšie. Vtedy som brala tabletky, ktoré stáli cca 15 Eur!!! Pomohli síce, ale ked teraz vidím že sa dajú zohnať aj LACNEJšIE, ktoré majú rovnaký ÚČINOK, tak nebudem váhať a kúpim si rovne 2 balenia! :D

    Len neviem či Biosil predávajú aj tu na Slovensku.

    OdpovědětVymazat
  4. za toto veľké díky...mne vlasy nerastú už asi dva mesiace...za zastavili a nič!

    OdpovědětVymazat
  5. Markett, ten Matrix na vlasy před žehlením je fakt bezkonkurenční-také jsem ho jeden čas používala a byl nejlepší:) A jak píšeš o tom orofluido, o tom jsme nikdy neslyšela, ale schválěn na to kouknu, protože čím víc péče, tím lépe!:)
    Cherry, fakt si to kup a vydrž to brát, protože to vážně stojí za to!!:) A bráchou vyřídím ;D
    timbo, mně taky šíleně padají vlasy-už přes rok a nejde to zastavit. Mám to kvůli té štítné žláze, hrozný:( A dvě balení vem určitě! také jsme si hne dna poprvé koupila dvě-dala jsme si je na různá místa a z jednoho brala ráno(z kuchyňské linky:D) a z druhého večer(z nočního stolku:D). Tyjo, ale za 15 Eur, do toho bych asi nešla-navíc, když se to musí neustále přikupovat, tak se to pak dost prodraží...

    OdpovědětVymazat
  6. Foly, přesně tak jsem to měla taky, tak to zkus a třeba Ti to, stejně jako mně, pomůže;)

    OdpovědětVymazat
  7. Opravdu výborný článek, děkujeme ti Katy!! :) Takže pochopila jsem správně, že ten biopsil jsou tedy bezpečné vitamíny? Určitě si ho půjdu koupit do lékárny a jsem zvědavá jestli budu mít aspoň z poloviny krásné vlásky jako Ty! :) Jo a na té poslední fotce ti to strašně moc sluší, sexy kočka! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Dasdusho, přesně tak: ten biosil je naprosto bezpečný, prostě je to jakoby vitamín B v tabletkách:) A moc děkuju za pochvalu! A prosím Tě, co Tvůj blog? Ty sis ho zrušila?:(

    OdpovědětVymazat
  9. Ano opět jsem ho zrušila :(,protože mi tam chodí lidi, kteří...ehm...prostě nechci aby viděli moje fotky a bohužel tomu nemůžu zabránit,aby tam nechodili..Dost mě to mrzí, protože mám blogový svět ráda.

    OdpovědětVymazat
  10. jéé, asi si ten biopsil taky koupím, mám pocit, že plešatím...
    no a co se týče tebe a bráchy, tak vy jste se rodičům oba vážně povedli, jeden hezčí než druhej :)

    OdpovědětVymazat
  11. Katy, výborný článek, skoro odborný :-) Biosil jsem zatím nezkoušela, beru Viaderm, asi to bude podobné :-) Jinak na štítnou žlázu zobu ráno taky :-) A skvělé fotky, moc se mi líbí punčochy a vůbec celá kombinace, mně by bílé boty dlouho bílé nevydržely :-)) A na poslední fotce Ti to sekne a máš úžasně originální náušnice:-)

    OdpovědětVymazat
  12. :P tak to je super, už druhý článek který tenhle zázrak doporučuje, navíc důkazem jsou tvoje krásné vlásky, tak do toho půjdu :) bráška je teda borec a pěknej chlap, takže na něj musíš být opravdu pyšná :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jeee moc děkuju za slíbené info :) hned běžím pro Biosily!:*

    OdpovědětVymazat
  14. Nemůžu si pomoct, ale máš krásného bráhu;)

    OdpovědětVymazat
  15. Téda.. díky za tenhle článek :) Přidávám se k chválám tvých krásných vlásků, bráchovi gratuluju a přeju krásný Vánoce!! :-*

    OdpovědětVymazat
  16. taky o těhle tobolkách uvažuju, asi si je po Vánocích koupím, ptž vlasy už mám v katastrofálním stavu.

    a brácha je švihák. Je mladší?
    Taky mám bráchu Pavla a pořád mu říkám "malej Pavlík", ikdyž měří skoro dva metry :D

    OdpovědětVymazat
  17. DDD zinku je 15mg, a vzhledem k tomu, že v Biosilu zvýšili jeho obsah ze 7,5mg na 10mg, bohatě stačí brát 1 tabletu - zbytek tělo příjmě ze stravy....jinak nevím, proč si někteří myslí, že by mohli být nebezpečné...stačí se podívat na složení, přečíst si k čemu co a jaká je DDD a hotovo.

    OdpovědětVymazat
  18. Jinak teda ten biosil většině lidí pomáhá jen na nehty, některým vlasy sice rostou silnější a kvalitnější, ale na růst to moc vliv nemá, ten je dán zejména geneticky takže 3cm za měsíc opravdu nevyroste:D

    OdpovědětVymazat
  19. tak už je mááám..ale píšou doporučené dávkování 1 tableta denně! tobě tam píšou dvě? tak ted nevim :D

    OdpovědětVymazat
  20. Terezko:D mám to úplně stejně-říkám bráchou Pavlíku, i když měří dva metry:D ale je o 3 roky mladší než já..
    Aleno, no, mně po něm skutečně vlasy rostou-biosil má na ně větší vliv, než na nehty, tak nevím. Lidi z toho asi mají strach, protože složení pilulek nerozumí a nechtějí do sebe cpát hnusné chemikálie;)
    A i pro Joll: Aha, tak to nevím. Mně to říkala právě teta, že mám brát dvě tabletky denně-jednu ráno, jednu večer. Tak jsem dělala, jak řekla:)

    OdpovědětVymazat