čtvrtek 8. prosince 2011

Pohádka

Bylo jednou jedno městečko. Lidé tam žili šťastně, ale vypadalo to, jako by se tam zastavil čas, či se snad začal ubírat jiným směrem, než ten okolní. To se v mnoha ohledech mohlo jevit, jako negativní, opak byl však pro některé obyvatele okolních měst pravdou. A vy se teď dozvíte proč. V pondělí 5.12.2011, tedy na Mikuláše, nasedla jedna dívenka do autobusu, směr toto nejmenované město. Bylo ráno, lidé kolem rozespalí, přes ospalky neviděli, přesto bylo pro děvče důležité, jak to ráno vypadalo. Mělo totiž už pár svých zkušeností s reakcemi lidí na její vzhled v tomto městě a tak nechtěla nic podcenit. Nechtěla vzbuzovat pozornost. Namísto svého obvyklého oblečení si tentokrát vzala takové, aby "zapadla v davu"a outfit obohatila jen kloboukem s gepardím vzorem.


Takto vystoupila na zastávce v rozespalém městě, kde se jakoby zastavil čas. Ihned věděla, kam jít. Když zamířila tím směrem, potkala pár místních občanů: jeany, lyžařské bundy, batohy na zádech, promelírované či peroxidem napadené vlasy(u jedné dívky se dokonce objevil šedo-fialový přeliv), tenisky DC nebo špičaté boty. A zase ty pohledy. Dívenka si připadala sama a nejistá. Přesto se však rozhodla tuto oběť podstoupit a pokračovala ke svému cíli, který se zdál neskutečně daleko!



Zanedlouho však byla tam! Během pár minut už u kasy platila celkem 10 Kč za dva svetříky GAP, sako Ralph Lauren, šaty Harvé Benard, hedvábnou halenku se stuhou u krku, bavlněné tílko vyrobené ve Francii, "zlatou" košili, triko s hadím potiskem, halenku ve stylu Versace a jedno broskvové tričko. První mise splněna!








Válka však neskončila, v plánu byly ještě dvě bitvy. Cesta k druhé byla podobná, jako k té první, divné pohledy, hlasití lidé a pár pondělních opilců se motalo po náměstí.. A už sváděla boj v další misi. Kalhoty Gucci, bílá poloprůhledná halenka a ručně šitý cropped top-tak zněl verdikt. Na žádné věci z řetězců New Yorkeru, sportovních Značek, nebo ve stylu oblečení od vietnamců ale stále ne a ne narazit. V tom byli totiž místní mistři. Všechny kousky od jmenovaných už byly rozebrány smečkou těch nejhladovějších.

Zbývala poslední mise. Během nichž se setkala s pár "z nich". Nebyl to příjemný pohled, ani pohled na děvčátko jim podle jejich pohledů nebyl úplně nejpříjemnější...

Stav? hrdinka našeho příběhu: Sako Karl Lagerfeld a ručně šitá sukně vyrobená ve Francii-kus za 40 Kč. Oni? Seprané jeany s pár cool trhanci, tričko s jakýmsi blyštivým nápisem na prsou a černé kozačky se špičkou až za roh. Možná 2:3, pro děvčátko to ale byla výhra k nezaplacení!


-ručně šitá halenka. Zpracování je jak vidíte šílené, ale naštěstí to není vně vidět.


-libo Gucci za 1o Kč? (mimochodem koupeno ve stejném sekáči, kde jsem asi před rokem sehnala tu kabelku Hermés)


-mít tohle sako je vážně zážitek (teda pro toho, kdo na sobě dřív nic od Lagerfelda neměl-takže i pro mě. Nádherně podtrhne Vaši postavu, strašně příjemný materiál a samozřejmě bezchybné zpracování..)


Pak honem pro čaj a za znechucených pohledů občanů tohoto zvláštního městečka nasedala na autobus směr domov. Za celý tento zážitek, včetně čaje, uhradila necelé dvě stovky. Daly byste to?! A nebo se připojíte k druhé skupině(v tomto příběhu občanům městečka) a před Vánoci pojedete na "veliké nákupy" do nejbližšího krajského města, kde rozfofrujete několik stovek, či tisíc v běžně dostupných obchodech za oblečení, které bude mít půlka školy?



Úlovky:







.. tašky taky k nezaplacení :D:



Tento příběh se skutečně stal, je však zkreslený, přehnaný, podobnost s konkrétními osobami je pouze náhodná a nechce začleňovat všechny obyvatele tohoto města "do jednoho pytle".


Mějte se krásně, Vaše Katy:)

17 komentářů:

  1. Závidím nákup :)Ale jinak super pohádka!

    OdpovědětVymazat
  2. :D Jsi úžasná Kačenko ♥♥♥... A to sako chci vidět na fotce na Tobě! :-*

    OdpovědětVymazat
  3. skvělé napsáno a ten nákup bychom ti měly všechny závidět (což určitě děláme):)

    OdpovědětVymazat
  4. kde jsou ty hrabáky? v Náchodě?

    OdpovědětVymazat
  5. Co je to za kouzelné městečko? Prozraď ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky bych si přála takové pořízení:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Katko :-) supéééér kupy.Moc ráda chodím na tvůj blog a jsem zvědavá na úlovky,taky jsem taková hrabalka :-))))Na sekáče nedám dopustit.Dnes jsem si taky nakoupila pár super věciček.Tak at se daří i nadále !..jo a ty vlasy máš prostě božíííííí :-D

    OdpovědětVymazat
  8. :DD holky, já naprosto chápu, že chcete vědět, kde to je, ale určitě mě pochopíte, když napíšu, že to nemůžu zveřejnit, protože bych si tím hrozně uškodila. Pak byste mi to totiž všechno vykoupily a na mě by nezbylo NIC!:D Takže zkrátka buďte tak houževnatí, jako já, choďte do sekáču každý den(a to si nedělám srandu:P), navštěvujte i okolní městečka(tam jsou hrabáky nejlepší) a uvidíte, že i na Vás se štěstí usměje.. Není to jen o obchodě, ale o Vaších hrabacích schopnostech, to mi věřte:D Tolikrát jsem šla do svého "oblíbeného" a nevybrala si nic a naopak zavítala do některého, kde se mi nic nelíbí a objevila tam super kousky;) A taky koukejte do dětského oblečení, jsou tam skvosty;) Jo a jeden tip na konec Vám přeci jen dám(jestli tedy o této události už nevíte): Od neděle je v Náchodě na Hamrech sekáč a když tam zavítáte, tak 100% pořídíte super kousky-já tam jdu taky;)
    Eliško, fotku Ti pořídím!:-*
    yourcandy: souhlasím, sekáče jsou prostě nejlepší!:)Co sis dneska nakoupila? A za chválu na vlasy a blog MOC děkuju!!

    OdpovědětVymazat
  9. :DD Nádherná pohádka! <3 Miluji to s třásněmi! :)

    OdpovědětVymazat
  10. nakupování ti jde ;) btw, prosimtě, co je to ta halenka s tupé? :D

    OdpovědětVymazat
  11. No vyhrabala jsem si dneska super vlněný pepito kabát,větší klopy, vypasovaný pas, délka do k lýtkům, celkově siluleta X..SEXY JAKO BLÁZEN.Tady to není zase tak levné, stál 250 kč,ale prostě je boží.Ještě jsem k němu vyhrabala super pašmínu perlové barvičky za šede .-))).Poštou mi přišla zásilka z jednoho eshop/sekáče, měly tam hedvábný šátek Louis Vuitton..no moc jsem tomu nevěřila a riskla jsem to (poslala bych to k reklamaci, kdyby kecali).A světe div se, je to fakt originál.Sice zmačkaný jako pes..ale už je vypraný , vyžehlený a já se tetelím.Ještě jsem od nich měla svetřík a bolerko v anglickém stylu se 70 procentní slevou.Padlo mi to super.Já mám tak 75 % oblečení ze sekáče a opravdu je to o štěstí.Nejlepší kup byla kožená kabelka Longchamp -jako nová za 80 kč- na Ebay za 7 tisíc.. a kabelka Nina Ricci za 130 kč.Ta tvoje Hermes je taky skvělá.Máte taky pocit, že ty sekáče ve městech jdou docela s cenami nahoru ?

    OdpovědětVymazat
  12. Tééda, koukám,že se nenudíš:0)
    http://curllygirll.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  13. Katie: Díky za upozornění:D Spletla jsem si pojmy:DD
    yourcandy: Ten kabát zní neuvěřitelně dobře! Tyhle střihy prostě miluju a za 250,-? Skvělá cena náhodou ;) na jakém eshopu ty ěvci nakupuješ? Taková sleva-to je bomba!!:) A ty Tvoje nejlepší úlovky prostě paráda, chtěla bych je vidět-hlavně tu Nina ricci kabelku:) Můj nejlepší úlovek byla asi sukně Lanvin-z té jsem měla obrovskou radost a stála asi 70 Kč:)

    OdpovědětVymazat
  14. Super příspěvek! To je ale krásná pohádka. Jen někdo může mít to štěstí, že se pro něj stane realitou.:-P Ale jinak ti tvé tajné zdroje nákupů samozřejmě vůbec nezávidím.:-D

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Katy, ten eshop je unimoda.cz.Nakupovala jsem tam jen jednou,kvůli tomu šátku :-))Mají docela vysoké ceny.Jinak pár dobrých kupů vyfotím až bude čas a pošlu ti .Kabátek mám už v čistírně, tak až dorazí.Minule jsem četla, jak ti paní vzala kabát- to já bych ho bránila zuby nechty! Příště se nedej.Nejlepší nakupování bývávalo v Úvalech u Prahy- akce pytel za stovku- to by jste nevěřili- ten můj byl téměř vakuově balený, jak jsem to do toho narvala !Bohužel, už to předloni zrušili.Já mám ty sekáče snad v popisu práce :-)), protože šiju modýlky na Barbie(mám na internetu obchůdek) a tam se dají sehnat fakt bezvadný věci na rozstříhání, originální drahé látky, kůže.Minule jsem si přinesla krásný nový medvídky v pletených vánočních svetrech.Mám je v jídelně na parapetu jako vánoční dekoraci a jeden stál 2 kč ! Mám jich 5 kousků za 10 kč.Neuvěřitelný.Tak zatím ahoj a těším se na další tvoje kousky :-)Jana

    OdpovědětVymazat